Jeste li znali da od sutra možete posjetiti noćni safari zagrebačkog ZOO-a koji će ove sezone biti veliki hit?

Noćni zoološki vrtovi, poznatiji pod nazivom noćni safari, sve su popularniji u svijetu. Osim što svojim posjetiteljima nude jedinstveno iskustvo promatranja životinja u posve drugačijem svjetlu, omogućuju znatiželjnim gostima da promatraju noćne životinje, koje su obično neaktivne danju. I dok su ovakvi programi redovita praksa sve većeg broja zooloških vrtova, malo tko zna da identično iskustvo možete doživjeti i u gradu Zagrebu…
Noćni safariji posebni su i zbog činjenice što često nude vođene obilaske i posebne programe te iskustva kakva inače nisu dostupna u klasičnim zoološkim vrtovima, a koja samom posjetu daju dodatni element uzbuđenja i avanture. Uz to, atmosfera noćnog safarija znatno je drugačija, poglavito zbog osvjetljenja koja je slabije, a zbog kojeg su zvukovi životinja često izraženiji. Sve to u kombinaciji stvara jedinstveno i impresivno iskustvo za posjetitelje, a posebice one najmlađe koji će zasigurno biti oduševljeni ovim jedinstvenim obilaskom.

Edukativni program Zoološkog vrta Grada Zagreba
U smiraj dana kad se u nosnice uvlači miris proljetne noći, a maksimirskom šumom odjekuju pjev ptica, rika lava i krik nekog nepoznatog bića, otkrijte tragove životinja i najneobičnije priče iz njihova svijeta. Na kraju večeri uz pucketanje logorske vatre uživajte u slušanju mitova i legendi s raznih strana svijeta!,’ rečenica je kojom je zagrebački ZOO pozvao sve zainteresirane da se već sutra priključe sjajnom programu noćnog safarija koji uključuje edukativni obilazak životinja (morskih lavova, oriksa, krokodila, otrovnih žaba, tukana, bizona, deva, merkata, zebri, afričkih lavova, crvenih pandi, kapibara, mara), druženje uz logorsku vatru, pečenje hrenovki, pričanje legendi, radionicu izrade otiska šape, proučavanje zmija i još mnoštvo zabavnih aktivnosti zbog kojih ćete se na trenutak osjećati kao da ste u drugom svijetu!

 

Noćni se safari održava petkom i subotom do kraja lipnja. Svake večeri u programu može sudjelovati najviše 25 ljudi, a sam namijenjen je starijima od 7 godina. Prva večer započinje u petak, 5. svibnja, te traje od 18:30 do 21:00 sati. Cijena ulaznice iznosi 12 eura po osobi, a rezervirati ulaznicu možete svakim radnim danom do 16 sati. Sve detalje o programu, rezervaciji i kupovini karte pronađite na službenoj stranici! Vidimo se!

Foto: Pexels, Unsplash

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE