Lanene zavjese sjajna su alternativa klasičnim modelima: Imamo nekoliko prijedloga

Zavjese su oduvijek bile i bit će neizostavan dio uređenja interijera. Njima se možete poigrati na bezbroj načina ovisno o stilu, uzorku, ”težini” materijala i naravno načinu stiliziranja. Dodatna dimenzija i slojevitost koju zavjese unose u prostor čini razliku u prvom dojmu cijelog prostora. Ako imate osjećaj da vašem dnevnom boravku ili spavaćoj sobi nešto nedostaje probajte razmisliti upravo o odabiru zavjesa.

U proljetnim mjesecima prozračnost i lagane teksture su poželjan faktor. Tako želimo imitirati svježinu i ambijent koji se nalazi izvan interijera. S tim na umu lanene zavjese mogu biti odličan odabir upravo u ovom razdoblju i mjesecima ispred nas. Slično kao i s odjećom od lana, ovaj materijal ostavlja dojam neopterećene elegancije, a na prvi pogled bazičan izgled dopušta njegovoj prirodnoj teksturi da dođe do izražaja.

Lanene zavjese mogu biti dobar odabir za spavaću sobu jer nešto gušći materijal daje dovoljnu dozu privatnosti dok propušta dovoljno prirodne svjetlosti. Nešto prozračnije varijacije lijepo će se uklopiti u dnevni prostor. Lan dopušta nesavršenost iz koje proizlazi elegantna ležernost, stoga se ne morate brinuti ako su vaše zavjese blago izgužvane jer baš taj efekt pridonosi estetici.

Foto: Instagram, H&M Home, IKEA, Mango Home, Zara Home

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE