Nova brodska linija od ove sezone povezuje hrvatsku obalu s poznatom talijanskom turističkom destinacijom!

Noćno putovanje brodom iz Hrvatske u Italiju za starije generacije zasigurno predstavlja jedno lijepo, ali i nostalgično iskustvo. Naime, putovanja morem su do prije nekoliko desetljeća unazad bila znatno češća i glamuroznija, a veza između naše, domaće obale i one talijanske bila je doslovce svakodnevna. I dok je uspon niskobudžetnih zrakoplovnih prijevoznika i brzih vlakova izbrisao mnoge nekada ‘kultne’ linije, Hrvatska turistička zajednica oduševila je mnoge, potvrdivši kako se od ove sezone u promet vraća jedna od poznatih noćnih brodskih veza sa susjednom Italijom!
 
Kako su potvrdili iz Hrvatske turističke zajednice, nova linija Split-Bari prometovat će od 8. svibnja do 18. listopada, a red plovidbe će se mijenjati ovisno o razdobljima sezone. Informacije o svakoj liniji dostupne su na stranicama Jadrolinije. Također, iz zajednice napominju kako će sve linije održavati brod ‘Marko Polo’, čiji kapacitet iznosi 1100 putnika i 270 osobnih vozila. Noćna vožnja do Barija traje desetak sati, a iz Splita se također možete zaputiti i u bajkovitu Anconu, koja je pak cijelu godinu povezana brodovima Jadrolinije s Hrvatskom, a koja je od 6. travnja do 4. listopada povezana i dodatnim talijanskim linijama brodara SNAV.

 
Italija kao hit destinacija ovoga ljeta
 
Ne znamo za vas, ali spor ritam putovanja uz šum valova na nas djeluje nevjerojatno umirujuće i opuštajuće, čineći putovanja brodom jednim zaista jedinstvenim iskustvom koje se uvelike razlikuje od bilo kojeg drugog načina prijevoza, a posebice u toplijim mjesecima. Pa, ako ste jedni od onih koji žele uživati u opuštenoj, laganoj vožnji te putem iskusiti malo nostalgije, noćno putovanje brodom do bajkovitog Barija odlična je opcija za vas. Odvojite se od užurbanosti modernog života i uživajte u jednostavnijem, mirnijem načinu putovanja i slikovitom pogledu na prekrasno Jadransko more. Više informacija o novoj liniji otkrijte ovdje.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE