Ovaj mjesec posjetite NP Krka: do kraja travnja cijene ulaznica su snižene!

Nacionalni park Krka smješten je u Šibensko – kninskoj županiji i obuhvaća površinu nešto veću od 100 km² najljepšeg toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole. Osim predivnih sedrenih barijera i slapova, ono što ovaj park izdvaja od ostalih je bioraznolikost, od gotovo 900 biljnih i životinjskih vrsta njih polovica je endemska. To ovu rijeku čini jednom od najbogatijih i najraskošnijih u Europi, zato ako već niste, promotivna akcija koja traje u travnju, dodatan vam je razlog da napokon posjetite prelijepu Krku.

Krka je impresivna rijeka koja s potopljenim dijelom doseže dužinu od oko 72,5 km. Ova tipična krška rijeka izvire u podnožju planine Dinare u blizini grada Knina. Sa sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 224 m, Krka je prirodni i krški fenomen, slično kao i na Plitvičkim jezerima sedreni slapovi rijeke Krke temeljni su fenomen ove rijeke.

Razlog više za obići najljepšu rijeku u Dalmaciji

Nacionalni park Krka je na svojim službenim stranicama objavio da su tijekom travnja snizili cijene ulaznica za 25%. Ovaj promotivni popust odnosi se na sve kopnene lokacije, dok ulaznicu po jedinstvenoj akcijskoj cijeni od 7,50 € za odrasle uključuje posjet Eko kampusu „Krka“ u Puljanima, Burnumu, Manastiru Krka, Manojlovačkom slapu i Bilušića buku. S obzirom na to da smo još uvijek u razdoblju predsezone dok još nema pravih turističkih gužvi, ovaj period je odlična opcija za vikend izlet. Ako se odlučite posjetiti Slapove Krke nemojte oklijevati obići i obližnje gradove poput Knina, Šibenika pa čak Splita i Zadra.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE