McDonald’s planira uvesti sobne bicikle umjesto stolica i omogućiti vježbanje gostima u restoranima diljem svijeta

Ako ste aktivni korisnik TikToka, sigurni smo kako vam nije promaknuo video žene koja jede i vozi sobni bicikl u McDonald’su u Kini. Video je u kratkom roku postao viralan još 2021. godine te danas broji više od 100 milijuna pregleda, a kritike oko ovog bizarnog poteza na koji se McDonald’s odlučio ne jenjavaju ni danas.
Naime, nakon što je McDonald’s ‘upogonio’ svoj prvi bicikl u južnoj pokrajini Guangdong koje promiče ekološki prihvatljiv način života, odlučio ih je proširiti na još dva prodajna mjesta. Kineska javnost očigledno je oduševljena ovim potezom i mogućnošću da, dok jedete kalorijski tešku hranu, gubite kalorije i – punite mobilni uređaj. Ove godine pojavile su se glasine kako će McDonald’s svoje bicikle donijeti i na zapadno tržište, primarno u američke gradove, s mogućnošću daljnjeg širenja u europske prijestolnice. Malo je reći da američka javnost nije oduševljena ovom odlukom, a mnogi je uspoređuju s jezivom serijom ‘Black Mirror’ koja se u svojim epizodama vrlo često bavila analizom modernih i stravično paradoksalnih života u doba tehnologije.

Podvojena mišljenja javnosti
Drugi pak ne vide nikakav problem u činjenici da je reciklirana plastika iskorištena na ovaj način, a dodatna pogodnost je generacija električne energije tijekom vježbanja koju također možete iskoristiti na pametan način. Iako još nema vijesti o službenoj odluci McDonald’sa, sigurni smo da će, s obzirom na podvojene reakcije javnosti, još pričekati neko vrijeme prije nego svoju inovaciju predstavi zapadnom tržištu. Tko zna, možda ćemo već za nekoliko mjeseci i u Zagrebu ‘pedalirati’ dok uživamo u omiljenom burgeru! Više informacija otkrijte ovdje.

 

Foto: TikTok, McDonald’s, Unsplash

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE