Park šuma Jankovac savršeno je mjesto za bijeg od gradske vreve!

Početak ljeta smiješi nam se iza ugla, a život se polako, ali sigurno seli na najljepše lokacije u prirodi i druženja na otvorenom. A za sve one koji još uvijek raže bijeg iz svoje uobičajene rutinea, Park šuma Jankovac idealno je mjesto za uživanje u najljepšim, proljetnim danima.

Smještena na području Općine Čačinci ova zelena oaza prostire se na oko 200 hektara i dio je Parka prirode Papuk – pravog raja za ljubitelje prirode. Park se može pohvaliti impresivnom, razgranatom mrežom pješačkih staza koje se provlače kroz zapanjujući prirodni krajolik. Od gustih šuma do livada ukrašenih poljskim cvijećem, staze su prilagođene svim šetačima, a garantiraju obilazak prekrasnih vidikovaca i nude slikovite pejsaže koji doslovce zovu na opuštanje. Omiljena staza većine posjetitelja svakako je ona koja vodi do vodopada Skakavac koji otkriva svu snagu prirode u svom strmoglavom padu. Živopisno zelenilo koje okružuje slapove nedavno je otkrilo sve raskoši proljetnih boja, koje su pretvorile čitav park u pitoreskno mjesto u prirodi koje baš nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Savršeno mjesto za piknik

U parku ćete pronaći pregršt uređenih mjesta za piknik koja su doslovce razasuta po parku i koja pozivaju obitelji i prijatelje da uživaju u sunčanim danima i pozdravljaju dolazak prvih dana ljeta. Stoga, spakirajte svoju piknik dekicu i košaru prepunu delicija te uživajte u čistom zraku i panoramskim pogledima koje velikodušno nudi zapanjujući Jankovac. Više detalja otkrijte na linku.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE