Neočekivani trend: Jeste li spremni za povratak ‘capri’ hlača?

Preživjeli smo (a možda i zavoljeli) oživljavanje brojnih nostalgičnih Y2K trendova, no moramo priznati kako nas je povratak “capri” hlača ipak uspio iznenaditi. Od Jacquemusa do Ferragama, brojne su istaknute kuće high-end mode u posljednje vrijeme objeručke prigrlile ovaj neizostavan dio garderobe 90-ih i 2000-ih, a zatim smo počeli viđati “kaprice” i u elegantnim outfitima “it” djevojaka.

Popularnost ovih hlača, nazvanih po talijanskom otoku Capriju, varirala je u posljednjih sedamdesetak godina. Audrey Hepburn i njezina estetika nadahnuta baletom učinila ih je vrlo popularnima tijekom 50-ih i 60-ih. “Tričetvrt” duljina bila je vrlo trendi i 1980-ih – sjetimo se samo princeze Diane u kratkim hlačama od odijela, ali i uobičajenih slojevitih kombinacija koje su uključivale kratke tajice nošene ispod suknje. A što se tiče 90-ih i 2000-tih, gotovo da nema slavne osobe koja ih nije “isfurala” – od Disneyjevih zvjezdica na crvenom tepihu do Sarah Jessice Parker u “Seksu i gradu”.

Ne sumnjamo kako će uzlet popularnosti ovih hlača podijeliti fashionistice, no činjenica je kako interes za “capri” modelima itekako postoji. Potvrdila je to i shopping platforma Lyst, koja je još prošle godine objavila podatak kako su u svega tri mjeseca pretraživanja za “pedal pusher” hlače porasla za 26 posto, a za “capri” hlače čak 41 posto. Od kratkih tajica do fino krojenih klasičnih hlača, “capri” modeli u high street ponudi postali su sve brojniji (trenutačno ih možete pronaći čak i u Mangu i Zari). Pripijene hlače “tričetvrt” duljine ponovno se, kao i prije dva desetljeća, nose uz balerinke ili cipele s “kitten” petom te topove i blejzere ravnog kroja, čime se postiže vrlo otmjena izdužena “I” silueta.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE