Plitvička jezera slave 74. rođendan povodom čega su snizili cijene ulaznica!

Plitvička jezera su proglašena nacionalnim parkom 8. travnja 1949., što ih čini našim najstarijim nacionalnim parkom. Slavljenički tjedan na Plitvicama započinje ovog vikend i traje sve do Uskrsa, a 74 godine očuvanja ovog predjela naročite prirodne ljepote odlučili su proslaviti promotivnim cijenama ulaznica za sve posjetitelje. Zato ako do sad niste posjetili ovaj predivni lokalitet, neka rođendanski tjedan na Plitvicama bude razlog više da to učinite uskoro.

Na službenim stranicama parka stoji: „Sa zadovoljstvom najavljujemo da ćemo od 1. do 9. travnja 2023. godine održati tradicionalni rođendanski promotivni tjedan Nacionalnog parka Plitvička jezera! Kako bismo proslavili svoj 74. rođendan, pripremili smo za vas posebne cijene ulaznica u rođendanskom tjednu.Tako ćete u ovom promotivnom periodu standardnu ulaznicu za odrasle platiti 10 eura, dok će studenti park moći obići za 6,50 eura. Što se tiče ulaznica za djecu, sva djeca od 7 do 18 godina ulaznicu plaćaju 4,50 eura, a djeca do 7 godina i osobe s invaliditetom mogu ostvariti besplatan ulaz.

Obilazak svih 16 smaragdnih jezera po promotivnim cijenama

Plitvička jezera su po mnogočemu posebna, a u njihovoj punoj ljepoti moći ćete uživati upravo tijekom rođendanskog tjedna. Naime, u ovom periodu će se za posjet otvoriti i Gornja jezera, stoga će svi posjetitelji imati priliku doživjeti svih 16 smaragdnih jezera po promotivnim cijenama. Kako ne biste ništa propustili i kako biste maksimalno iskoristili vrijeme na ovom čarobnom mjestu na stranicama Nacionalnog parka možete pronaći programe posjete, odnosno nekoliko ruta koje možete odabrati za obilazak. Još jedan neizostavan dio rođendanskog tjedna na Plitvicama je i promotivna gastro ponuda u Hotelu Jezero i Restoranu Poljana o kojoj možete više saznati na linku.

Foto: Instagram 

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE