Ovo je najljepši vidikovac u kontinentalnoj Hrvatskoj i smješten je u idiličnoj regiji koja neodoljivo podsjeća na bajkovitu Toskanu!

Gotovo da i nema osobe koja barem u jednom trenutku svog života nije poželjela otputovati u bajkovitu talijansku Toskanu; Prostrani vinogradi, prekrasni pogledi i najljepše prirodne ljepote samo su neki od razloga zbog kojih je Toskana s vremenom postala jedna od najpoželjnijih destinacija za putovanja na svijetu. No, malo tko zna da nam se doslovce pred nosom nalazi regija koja ima baš sve navedeno, a koja se od prošle godine može pohvaliti i potpuno novim, savršenim vidikovcem kojeg morate posjetiti.
Smješten na samom sjeveru Lijepe Naše, Mađerkin breg mjesto je s kojeg se pruža uvjerljivo najljepši pogled u kontinentalnoj Hrvatskoj. Upravo zbog toga, ovo je mjesto prošle godine dobilo novu atrakciju, točnije vidikovac koji je u potpunosti izgrađen od održivih materijala, a s kojeg se pruža zadivljujuć pogled na čak četiri države – Sloveniju, Austriju, Mađarsku i Slovačku. Vidikovac je izgrađen od drva, a krasi ga zvjezdani tlocrt i visina od čak 28 metara s koje se pruža nevjerojatan pogled na sve prirodne ljepote koje krije sjeverni dio Lijepe Naše. Ovaj nestvaran pejsaž mahom čine međimurski brežuljci i vinogradi po kojima je ovo mjesto oduvijek poznato, a iako su dugo vremena bili zapušteni, vinograde su obnovile dvije poduzetničke obitelji koje su Mađerkinom bregu na koncu vratile ljepotu i raskoš koju ovo prelijepo mjesto i zaslužuje.
 
Vrhunska pića vinarije Štampar
Na bregu se ne propušta kušanje vina Štampar, a doma se ne odlazi bez suvenira u vrećici, od kojih svakako izdvajamo vina Urban White, Pro et contra, Pinot sivi ili Muškat žuti. Isto tako, kada se već pronađete na ovom mjestu, svakako kušajte vrhunske specijalitete chefova Marka Palfija, Časlava Matijevića koji će vas osvojiti na prvi griz. Ljubitelji aktivnog odmora uživat će u vožnji biciklističkim rutama, a u planu je skorašnja instalacija zip-linea koji će se potezati od Mađerkinog brega pa sve do Robadja! Što reći osim – jedva čekamo!

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE