Ovo je najljepša villa u Italiji u kojoj bismo rado proveli čitavu godinu!

Već smo nekoliko puta pisali o talijanskom čarobnom mjesto zvanom – Scala dei Turchi. Scala dei Turchi je prirodna vapnenačka stijena koja se nalazi na južnoj obali Sicilije u Italiji, u blizini grada Realmontea u pokrajini Agrigento. Naziv “Scala dei Turchi” na engleskom znači “Stube Turaka”, a vjeruje se da je naziv dobila zbog svoje povijesti, ali i sličnosti same stijene sa stubištem.
Scala dei Turchi odlikuje se svojom prepoznatljivom bijelom bojom i slojevima prirodnih terasa, koje su nastale tijekom tisuća godina erozijom uzrokovanom vjetrom i valovima. Terase, koje su napravljene od mekog vapnenca zvanog lapor, stvaraju jedinstvenu formaciju nalik na stepenice koje se protežu u more. Scala dei Turchi postala je tako popularna turistička atrakcija, poznata po svojoj prirodnoj ljepoti i jedinstvenom krajoliku, a uskoro će dobiti svoju prvu villu koja će se nalaziti u neposrednoj blizini tog mjesta, a koja bi mogla postati jedna od najljepših u Italiji. Osim toga, Scala dei Turchi proteklih je godina postala mjesto za razna kulturna događanja, uključujući koncerte i izložbe, stoga će otvaranje ove ville za mnoge putnike dubljeg džepa biti pun pogodak!
 
Villa Saraceni alla Scala dei Turchi
Villu Sacareni dizajnirala je poznata arhitektica Charlotte Taylor, a iako se još uvijek radi o idejnom projektu, prošle je godine potvrđeno kako će ovaj sjajan nacrt, koji je doslovce zaludio društvene mreže, postati stvarnost. Villa Sacareni bit će izgrađena potpuno održivom metodom, a krasit će je prepoznatljiva fasada sa zakrivljenim linijama koje su malo je reći tipične za ovo mjesto. Kombinacija Mediterana, minimalizma i luksuza savršena su i jedina formula za stvaranje građevine koja će biti dio ovog kultnog mjesta kojeg svakako, ako već niste, morate posjetiti! Više informacija stiže uskoro!

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE