Predivan pogled i ludo zabavni tobogan: Znate li gdje se nalazi ovaj vidikovac?

Kratki izleti su odličan način da preko vikenda napunite baterije. Srećom zanimljivih lokacija ne nedostaje kako u Hrvatskoj, tako i u susjedstvu. Visoko na popisu destinacija koje vrijedi posjetiti na jedan ili dva dana nalazi se Slovenija. Živopisna država kojom dominiraju planine i općenito prekrasna priroda krije cijeli niz lokaliteta.

Jedna od popularnih izletničkih lokacija u Sloveniji je naselje Rogla koja se smjestila na području Pohorja. Pohorje je planina prekrivena pretežno crnogoričnom šumom, a poznata je kao šumsko-rekreacijska destinacija.

Jedna od najzanimljivijih atrakcija u ovoj regiji je „Pot med krošnjami“. Staza koja se nalazi visoko iznad šumskog dna i završava velikim vidikovcem. Staza će vam pokazati zašto je priroda Pohorja jedinstvena. Iz neobične perspektive možete upoznati stabla lokalnih šuma, kao i mnoge životinjske i biljne vrste koje nećete pronaći nigdje drugdje.

Iako ste ovu fotogeničnu lokaciju vjerojatno već vidjeli, ako ne izbliza, onda na društvenim mrežama možda niste uoči da se s vrha vidikovca možete spustiti metalnim toboganom.

Rogla je idealan izbor da aktivan vikend iskombinirate s opuštanjem jer se u blizini nalaze mnogi wellness i spa centri kao i atraktivan hotelski i privatni smještaj.

Foto: Instagram, Rogla.eu

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE