Rajski put na otoku Krku jedna je od najljepših šetnica u Hrvatskoj koju morate posjetiti!

Proljeće je kao stvoreno za lagane šetnje vedrim, osunčanim stazama uz more, koje su zbog velikih vrućina tijekom ljetnih mjeseci moguće tek pri zalasku sunca. A s obzirom na to da smo ovoga proljeća odlučili istražiti najljepše staze za šetače koje se nalaze na našoj obali, ovoga puta vam predstavljamo jednu pomalo skrivenu krčku šetnicu, koju mnogi šetači smatraju uvjerljivo najatraktivnijoj u cijeloj zemlji, a mi smo saznali i zašto!

Za maleni krčki gradić Malinsku zasigurno ste već čuli. Osim svoje zapanjujuće ljepote, Malinska je nadaleko poznata po svjetski poznatom hotelskom kompleksu Haludovo, gdje su se u kasnim sedamdesetima zabavljali mnogi poznati bogataši. Kada je kompleks propao, Haludovo je palo u zaborav a danas se u Malinskoj nalaze njegovi zapušteni ostaci koji, okruženi mediteranskim raslinjem, izgledaju zaista tužno, a u isto vrijeme veličanstveno i glamurozno. A upravo kraj poznatog Haludova prolazi i predivna Rajska cesta; Predlažemo da put započnete na rajskoj plaži koja će vas na samom početku oduševiti svojom ljepotom i kristalno čistim morem.

Cijeli put, dužine oko 2 kilometra, na desnoj je strani okružen gustom borovom šumom, dok na lijevoj strani po čitavoj dužini možete vrlo lako doći do mora. Plaže uz put su okružene oštrim vrhovima stijena, no postoji i nekoliko lokacija sa šarmantnim šljunčanim plažama na kojima ćete zasigurno poželjeti zastati barem na trenutak. Rajski put odlična je lokacija za trčanje i šetnju koja pruža jedinstveni mediteranski osjećaj; Aromatični mirisi borove šume spojeni s mirisom slanog mora stvaraju uvjete koji su i više nego idealni i za one koji vole meditirati ili vježbati jogu, a sigurni smo kako ćete se vratiti prepuni pozitivne i umirujuće energije zbog koje će predivan rajski put postati i vaša omiljena šetnica. Više informacija potražite na linku!

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE