Taylor Swift počastila fanove novim albumom na kojem je više od 30 pjesama

Kao što je najavila na dodjeli Grammyja u veljači, Taylor Swift je objavila svoj jedanaesti studijski album pod nazivom “The Tortured Poets Department”. Samo dva sata nakon izlaska 16 pjesama u okviru novog izdanja, umjetnica je bez prethodne najave slušateljima darovala još 15 potpuno novih pjesama upakiranih u izdanje „THE TORTURED POETS DEPARTMENT: THE ANTHOLOGY“ – ovaj tajni projekt je finale glazbeničine priče predstavljene kroz elegičnu poeziju.“Napisala sam toliko mučne poezije u posljednje 2 godine i željela sam sve to podijeliti s vama, pa evo drugog dijela TTPD: Anthology. 15 dodatnih pjesama. A sada priča više nije moja… potpuno je vaša.“, napisala je pjevačica u posljednjoj Instagram objavi.

Album otvara suradnja s Post Maloneom na pjesmi “Fortnight”. “Velika sam obožavateljica Posta zbog načina na koji piše, njegovog glazbenog eksperimentiranja i melodija koje vam zauvijek ostanu u glavi. Iz prve sam ruke mogla svjedočiti oživljavanju te magije dok smo zajedno radili na Fortnight.”, prokomentirala je Swift singl s kojim je najavila novi album.

Uz 31 novu pjesmu, glazbenica će u subotu objaviti i spot za singl „Fortnight“, duet na kojem joj se pridružuje cijenjeni glazbenik Post Malone.

“The Tortured Poets Department” prava je riznica zvučnih suradnji pa se na albumu nalaze pjesme koje su pisane i stvarane u suradnji s Jackom Antonoffom i Aaronom Dessnerom iz grupe The National, a na pjesmi “Florida” Swift se spojila s iznimnom vokalisticom i umjetnicom Florence Welch iz benda Florence + the Machine.

Katarzični album Swift je opisala ovako: „Antologija novih djela koja odražavaju događaje, mišljenja i osjećaje iz prolaznog i fatalističkog trenutka u vremenu – onog koji je u jednakoj mjeri bio i senzacionalan i tužan. Ovo razdoblje autorova života sada je završeno, poglavlje zatvoreno i zabarikadirano. Nema se što osvetiti, nema računa za izravnavanje nakon što rane zacijele. Pisac je čvrstog uvjerenja da naše suze postaju svete u obliku tinte na stranici. Nakon što smo ispričali svoju najtužniju priču, možemo je se osloboditi.“

Album možete poslušati ovdje.

Foto: Instagram (@taylorswift)

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE