Što je LF FULL FACE i zašto se sve više žena odlučuje na ovaj zahvat?

S godinama raste lista stvari koje bismo voljeli da izgledaju drugačije/čvršće/utegnutije ili svježije na našem licu. Rješenje cijelog tog popisa nalazi se u samo jednom zahvatu – LF FULL FACE. Zahvat koji su osmislili dr. sc. Peter Lohuis i dr. sc. Boris Filipović kao rezultat jamči – prirodan izgled.

LF FULL FACE pristup pomlađivanju lica kombinira 6 zahvata: podizanje lica, podizanje vrata, podizanje obrvi, operacija donjih i gorinjih kapaka te podizanje usnica, a sve kako bi se postigao bismo dobili potpuno prirodan sinergistički učinak više zahvata.

“LF FULL FACE je kirurški pristup koji ponekada radimo u jednom aktu – kada nam anatomija to dopušta. Ideja ovog zahvata je vratiti kompletnu svježinu licu i vratu s najmodernijim kirurškim zahvatima. Više različitih zahvata odjednom rezultira prirodnijim izgledom kako bi mimika lica ostala normalna, a i oporavak je u usporedbi s ostalim klasičnim metodama pomlađivanja, brz i bezbolan.”, objasnio je dr. sc. Boris Filipović.

Koliko često se klijenti odluče na LF FULL FACE?

Prema iskustvu dr. sc. Borisa Filipovića, sve se više pacijenta okreće prirodnom izgledu, sa što manje filera, ali i ostalih preparata. Razvojem kirurških tehnika koje su bolje, minimalno invazivne te sa neusporedivo boljim i dugovječnijim rezultatima svakako smo u eri estetske kirurgije.

Koja je prednost Deep plane facelift zahvata?

“Prednost tehnike Deep plane facelifta, u odnosu na ostale tehnike je ta da ona jedina uistinu podiže lice i vrat bez natezanja unutarnjih struktura, što je slučaj sa ostalim tehnikama facelifta. Proces starenja u licu nije samo posljedica opuštanja kože, već i spuštanja struktura kao što je mast u donje dijelove lica, te opuštanja i rastezanja mišića. Da bismo nešto podigli sa poda, a vezano je za pod, moramo to prvo osloboditi, da bismo mogli bez prevelike sile podignuti i što je najvažnije zadržati u toj višoj poziciji. To je najveća prednost – prirodnost, dugotrajnost, ali i minimalan ožiljak jer nema natezanja kože. Ono što je najveća prednost za pacijenta je manji i brži oporavak od bilo koje druge vrste facelifta, uključujići i Mini facelift!”, rekao nam je dr. sc. Boris Filipović.

Kako teku pripreme za LF FULL FACE? Koliko traje sam zahvat i oporavak nakon zahvata?

“Pripreme su istovjetne kao i za druge operativni zahvat – prolazi se anesteziološka obrada i detaljnija završna analiza lica i vrata s kirurgom. Duljina zahvat traje ovisno o kombinaciji zahvata koji se izvode. Prosječno trajanje LF Full Face zahvata je od 2h do 6 h. Oporavak od LF Full Face zahvata je oko 14 dana s potpunim vraćanjem poslovnim obavezama nakon 3 tjedna, dok kod klasičnog facelifta ili mini facelifta, oporavak može trajati i mjesecima. Koža se kod Mini facelifta odiže u većem opsegu, sukladno tome je i oporavak drastično duži jer je veća površina kože natečena!”, objašnjava do detalja dr. sc. Boris Filipović.

Što sve uključuje LF FULL FACE?

Deep plane facelift ili zahvat podizanja lica izvodi se tako što se minimalno odiže koža te se nakon toga ulazi duboko u lice čime se ligamenti lica oslobađaju, a lice uistinu podiže. Više o zahvatu pročitajte ovdje.

Necklift ili zatezanje kože na vratu zahvat je u kojem se umjesto običnog zatezanja kože dodatno mobiliziraju mišiće vrata – platizme i njihovim podizanjem dobivaju se prirodniji rezultate bez ožiljaka koji traju duže. Primjenjujući ovu tehniku, nastali ožiljci puno će brže zacijeliti jer nema pritiska na površinske slojeve kože. Više o zahvatu pročitajte ovdje.

Endoskopsko podizanje obrva. Riječ je o suvremenom načinu podizanja obrva, najčešće samo ruba, bez vidljivih rezova na koži. Ova tehnika je manje invazivna, najmodernija te ne ostavlja vidljive tragove. Više o zahvatu pročitajte ovdje.

Gornja i donja blefaroplastika ili operacija donjih i gornjih kapaka zahvat je kojim se pomlađuju konture kapaka. Blefaroplastika je vrlo delikatna i precizna operacija odstranjivanja viška kože, mišića koji se nalazi ispod kože te u nekim slučajevima masti oka, s time da uvijek postoji asimetrija očiju koju je potrebno ispraviti. Više o zahvatu pročitajte ovdje.

Korekcija usana. Podizanjem usnica postiže se volumen i balansiran izgled. Liplift terapija kirurški je zahvat, što znači da se željeni rezultati mogu postići i bez korištenja estetskih sredstava poput botoxa ili filera na bazi hijaluronske kiseline te se ovakvim pristupom postiže prirodan izgled. Više o zahvatu pročitajte ovdje.

Proces starenja u licu nije samo posljedica opuštanja kože, već i spuštanja struktura kao što je mast u donje dijelove lica, te opuštanja i rastezanja mišića i upravo zato LF Full Face djeluje na više područja lica u jednom operativnom zahvatu. Svaki od tih zahvata se dodatno prilagođava svakom pojedincu, a sve s ciljem postizanja prirodnog izgleda uz dugotrajne rezultate.

Također, ponekad se prilikom estetskih zahvata naglasak stavlja samo ja jedan dio lica čime se često dobiva dojam neprirodnog ili „operiranog“ izgleda lica. U Poliklinika Lohuis Filipović Medical Group cilj je postići prirodnu estetiku lica.

Koliko i kako novi izgled lica utječe na samopouzdanje pacijenata?

“Kada se dotaknemo teme samopouzdanja, razlikujemo dva profila ljudi. Prvi profil osoba može patiti od nedostatka samopouzdanja, pa im zahvati mogu pomoći u pronalaženju istog. Drugi profil karakterizira iznimna unutarnja energija koja se ponekad ne poklapa s vanjskim izgledom, a estetske intervencije tu služe kako bi se postigla harmonija između unutrašnje i vanjske energije.”, poručio je za kraj dr. sc. Boris Filipović.

Foto: Instagram, Facebook, Unsplash

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE