Imate tanku kosu bez volumena? Onda je ova hit frizura stvorena za vas!

Stilizirati kosu u toplijem periodu godine poprilično je veliki izazov, no još je veći ako govorimo o tankoj kosi bez volumena. Bez obzira na to što se danas na tržištu mogu pronaći razni proizvodi za njegu i stiliziranje kose, najveću razliku zapravo možemo postići šišanjem, a u nastavku smo izdvojili frizure koje su pravi primjer toga!

Sigurni smo da znate kako kosu nije poželjno izlagati raznim agresivnim proizvodima i sredstvima za stiliziranje, kao ni toplinskim uređajima koji dodatno uništavaju njezin izgled, no ovo je posebno naglašeno kada je u pitanju tanka kosa. Jer, s obzirom na to da je riječ o kosi koja je sama po sebi lomljiva, ne treba ju izlagati dodatno agresivnim tretmanima jer tako postižemo samo kontraefekt. Zapravo najefikasnija metoda za postizanje željenog volumena jest šišanje kose, kao i njezino stiliziranje bez topline, pa će tako kosa dobiti malo teksture i izgledati zdravije i življe.

Kao frizura koja instantno pruža volumen kosi jest ona koja već nekoliko sezona ne silazi s liste najomiljenijih, a riječ je o bob frizuri. Bilo da nosite razbarušen, klasični ili dječački look, s ovom frizurom ne možete pogriješiti, a također ju možete stilizirati na brojne načine, bilo da želite ravnu ili valovitu frizuru. Nadalje, curtain šiške obožavamo jer pored volumena sjajno pristaju baš svim oblicima lica, kao i svakom tipu kose. Postepene frizure već su dobro poznati trik za stvaranje volumena, dok je za tanku kosu idealno napraviti skrivene slojeve. Riječ je o slojevima ispod kose, bliži tjemenu koji čine našu kosu gušćom i punijom.

Ako šišanje nije vaša opcija, onda definitivno trebate razmisliti o tome da svoju kosu nešto drugačije fenirate. Uvijeni vrhovi mogu vrlo lako stvoriti željeni efekt, samo je potrebno znati baratati s četkom i sušilom za kosu. Iako su uvijeni vrhovi bili veliki hit 90-ih, ponovno su se vratili u središte beauty svijeta, stoga zašto ne pružiti kosi malo osvježenja ovim jednostavnim trikom?

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE