Zelena fotelja na napuhavanje dio je nove IKEA kolekcije

Švedski div na aktualnom Tjednu dizajna u Milanu predstavio je novu kolekciju BRÄNNBOLL. Nakon što su 2021. prvi puta lansirala kolekciju namijenjenu gaming populaciji, IKEA je ovog puta zauzela potpuno drugačiji pristup dizajniranju komada namještaj i predstavila proizvode u vibrantnim bojama.

Kolekcija donosi 20 svestranih predmeta. Kolekcija nudi svestran raspon namještaja, rješenja za pohranu i dodataka, dizajniranih ne samo da poboljšaju iskustvo igranja, već i podržavaju svakodnevne scenarije izvan igranja. U kolekciji se nalazi nekoliko fotelja i naslonjača koje će cijeniti i oni kojima gaming kutak nije prioritet.

Komadi za sjedenje su središnja točka kolekcije, s nizom ergonomskih stolaca dizajniranih da podrže različite položaje i scenarije u igrama, uključujući stolicu na napuhavanje koja se nadovezuje na prethodne pokušaje uvođenja namještaja na napuhavanje. Brend koji je stvorio ‘flat pack’ koncept uvijek je radio na inovacijama koje bi omogućile što praktičniji način za dostavu proizvoda do kupaca.

Tako u IKEA online muzeju možete pronaći priču o prvom pothvatu izrade namještaja na napuhavanje. „Jan Dranger godinama je imao ideju o stvaranju izvrsnog namještaja na napuhavanje. Godine 1995., kada je kontaktirao Ingvara Kamprada (osnivača IKEE), Jan je razvio potpuno novi koncept koji je nazvao SoftAir. Korištenje nove tehnologije i inovativnih materijala učinilo bi namještaj jačim i lakšim za korištenje. Jedno od poboljšanja bilo je to što SoftAir proizvode više nije bilo potrebno napuhavati komprimiranim zrakom. Novi zračni namještaj bio je izrađen od izdržljive poliolefinske plastike, koja se mogla napuhati kod kuće s pomoću običnog sušila za kosu.

Iako sofa na napuhavanje nije polučila uspjeh, popularni brend poznat je po inovacijama i unaprjeđivanju ideja pa možemo očekivati da će novi pokušaj biti mnogo uspješniji.

Kolekcija BRÄNNBOLL bit će lansirana na svim IKEA tržištima u rujnu 2024.

Foto: IKEA

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE