Društvene mreže bruje o Saint Laurent torbi koja košta 75 eura

Jeste li se ikada zapitali koliko košta najjeftiniji artikl u ponudi luksuznih modnih kuća? U slučaju čuvenog francuskog brenda Saint Laurent odgovor bi bio – pet eura. Naime, baš kao i mnogi drugi high-end brendovi, Saint Laurent u svojoj ponudi ima i svojevrsne “suvenire” namijenjene prvenstveno turistima, poput brendiranih upaljača, maski za mobitel, pa čak i kondoma. Ove artikle pristupačnih cijena možete pronaći u njihovoj trgovini u Rive Droite u Parizu, a ovih je dana jedan od njih postao viralan na društvenim mrežama.

U pitanju je shopper torba od recikliranog pamuka koja dolazi u različitim inačicama, no najpoželjnija je ona s leopard uzorkom. Torba je dio Rive Droite kolekcije, no donedavno je bila dostupna i na Saint Laurent webshopu po cijeni od 75 eura. Međutim, obje varijante torbe s leopard uzorkom trenutačno su rasprodane, ponajviše zahvaljujući “hypeu” koji se proteklih mjeseci proširio TikTokom.

Sve je počelo kada je torbu predstavio Bryan Mund Jr., influencer poznat po sadržaju fokusiranom na pronalaženje najjeftinijih originalnih komada brendova poput Chanela, Prade i Diora. Njegov video koji nosi naziv “Saint Laurent logo tote torba ispod 100 dolara” prikupio je više od 2,6 milijuna pregleda i pokrenuo cijeli val sličnih videa. I dok se Bryan odlučio za klasični jednobojni model, na valu “mob wife” i sličnih maksimalističkih trendova u fokusu se našla spomenuta torba sa životinjskim uzorkom koja je postala apsolutni hit među trendsetericama.

@bryanmundjr Saint Laurent Logo Tote Bag under $100 #TikTokPartner #LevelUpBootcamp #YSL #SaintLaurent #AffordableLuxury #CheapestDesignerItems ♬ original sound – Bryan – Beauty | Perfume
@ana.basos do you like it, already have it or want it?? #fashiontiktok #unpacking #unboxing #viralbag #ysl #leopardprint #animalprint ♬ Genie In A Bottle – reavesaudios

Iako je Bryan pohvalio kvalitetu pamuka i izvezenog loga Rive Droite torbe, mnogi od komentatora nisu dijelili njegov entuzijazam. Cijena torbe uistinu je višestruko niža od cifri po kojima se prodaju drugi Saint Laurent modeli (primjerice, njihov Rive Gauche shopper košta gotovo 2000 eura), no činjenica je kako se ne razlikuje mnogo od “dustbagova” kakvi uz skupe dizajnerske komade dolaze besplatno. “To nije torba, to bi trebao biti dar uz kupnju”, glasio je jedan od komentara na TikToku.

Foto: Instagram, TikTok

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE