Beyoncé je glavna zvijezda nove Balmain couture kolekcije!

Iako nam Beyoncé možda nije prva asocijacija za modnu ikonu, jest asocijacija za grandiozne kostime koje nosi na svojim nastupima. U svojoj bogatoj karijeri zablistala je u raznim izrazito zanimljivim dizajnerskim komadima, stoga nas suradnja s Balmainom zapravo uopće ne čudi i estetski odgovara svemu onome što vezujemo uz poznatu pjevačicu!

Balmain, odnosno kreativni direktor brenda Olivierom Rousteing i Beyoncé imali su nekoliko suradnji u prošlosti. Rousteing je dizajnirao je kostime za ‘Formation’ turneju 2016., a također je dizajnirao i kostime za nastup na Coachella festivalu 2018. Isto tako, pjevačica je nebrojeno puta na crvenog tepihu nosila toalete s potpisom ove kultne modne kuće.

Renaissance kao inspiracija!

Za najnoviju suradnju, odnosno couture kolekciju, ovaj kreativni duo inspiraciju je potražio u recentnom albumu ‘Renaissance’. Neke od skica za kolekciju imali smo priliku vidjeti još u lipnju prošle godine, a sada je šesnaest kreacija konačno ugledalo svjetlo dana. Radi se o raskošnim kostimima koji koketiraju s dinamičnim dekonstrukcijskim riješenima, avangardnim detaljima koji su kao stvoreni za scenu, ali i igrom cut out detalja koji ovog puta dolaze u reljefnoj, opipljivijoj formi. Riječ je o eksperimentu s materijalima, a u izradu kolekcije bili su uključeni kipar Elie Hirsch i francuska umjetnica Laurentine Périlhou koji su savršeno zaokružili ovu kolekciju svojim idejama, ali i umijećem izrade kompliciranih elemenata. Ova kompleksa kolekcija definitno sadrži komade vrijedne svake pažnje, ali i pokazuje umijeće kreativnog direktora koji je vješto pomirio kod brenda s kičastom, performativnom Beyoncé estetikom!

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE