BOLD STYLE: Obožavamo modne kombinacije Dubrovčanke Karmen Nivić

Ime Karmen Nivić već je dobro poznato u zagrebačkim modnim krugovima. Ovu mladu arhitekticu često susrećemo na modnim revijama, buvljacima ili u second-hand trgovinama, gdje svojim osebujnim outfitima baš svaki put uspije privući našu pažnju. Njezin bismo stil opisali kao suštu suprotnost “mainstreama” te nam se čini kako baš svaki komad koji nosi sjajno odražava Karmeninu osobnost i istančanu estetiku.

Zamolili smo Karmen da za potrebe photoshoota osmisli dvije BOLD modne kombinacije i moramo priznati kako je njezin odabir zaista bio pun pogodak. Bilo je tu svega – od dizajnerskih komada preko high street modela do fenomenalnih vintage ulova, a svi naizgled nespojivi elementi neočekivano su se spojili u savršeno zaokruženu modnu priču.


Nakon snimanja smo popričali s Karmen i postavili joj nekoliko pitanja o njezinom stilu, estetici, shopping navikama i modnim utjecajima. Za početak, zanimalo nas je kako se i kada rodila njezina ljubav prema modi. “Javila se s prvom Barbie lutkom čije sam plastične cipelice obožavala! Kasnije sam s početkom korištenja interneta počela istraživati stare revije, manekenke i dizajnere te se tako razvila moja strast koja iz dana u dan samo raste”, priča nam ova simpatična Dubrovčanka. Dodaje kako osjeća da što je starija, sve više pronalazi svoj stil.


“Sada znam otprilike što želim, ali kroz godine je bilo dosta šaroliko, što mislim da je pozitivna stvar. Primjerice, sada mi je drago u outfite implementirati neke nostalgične elemente poput remena sa zakovicama iz moje ’emo’ faze u osnovnoj školi“, kaže Karmen, koja svoj stil opisuje kao vrlo šarolik. “Dosta ovisi o mom raspoloženju, neka kombinacija zadnje poslušanih albuma i pregledanih filmova”, objasnila je. A tko je njezin modni uzor?


“Svaka ekscentrična osoba koju sretnem na ulici! Obožavam vidjeti ljude koji se ne boje tuđih mišljenja te jasno i glasno pokazuju tko su kroz način odijevanja“, otkriva nam Karmen. Posebno ju je osvojio londonski ulični zbog svoje nepredvidljivosti. “Ondje u par metara razmaka možete sresti ‘posh’ džentlmena u odijelu sa Saville Rowa, pankera s DIY jaknom pa studenta u instalacijama s Central Saint Martinsa”, kaže. A kada pričamo o dizajnerima, njezina su vječna ljubav Gallianov Dior, Alexander McQueen te Margiela jer, kako kaže, voli dramu i teatralnost u odijevanju.


Dotaknuli smo se i Karmeninih shopping navika te doznali kako ne voli kupovati često i nepromišljeno. “Volim promisliti i zapitati se vidim li se za par godina u tome, što znači da mi je i bitno da je komad kvalitetan i dobro napravljen. Odjeću najčešće naručujem online, omiljena platforma mi je Vestiaire Collective, a budnim okom pratim i rad hrvatskih dizajnera i vintage ‘huntera’ na Instagramu“, priča nam. Priznaje i kako su u njezinom ormaru najbrojnije čizme na petu, kojih se naprosto ne može zasititi, a neki od najdražih komada su joj bakin baloner, tatina košulja i djedov prsten. Za kraj smo je upitali što se trenutačno nalazi na njezinoj modnoj wishlisti. “Nadam se da ću nešto uloviti na Pandan pop-up eventu u TEN22 16. travnja! Već smo dobili sneak peek na Instagramu i par komada mi je odmah zapelo za oko!”


Foto: Mirta Cindrić

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE