Inspiracija za ljeto: Chanelova Cruise kolekcija je savršeni spoj glamura i sportske elegancije!

Sezona resort kolekcija službeno je otvorena! Resort linije luksuznih modnih kuća, poznate i pod nazivom Cruise, izvorno su osmišljene za putovanja, ljetovanja i krstarenja, a u skladu s time se i njihove revije nerijetko održavaju na neočekivanim lokacijama diljem svijeta. Primjerice, Gucci će nas ove godine odvesti u Seoul, Louis Vuitton se seli na jezero Maggiore, dok je Chanel svoju Cruise kolekciju ovog tjedna predstavio u Los Angelesu.

Legendarna francuska modna kuća posljednji je put gostovala u Gradu anđela prije 16 godina pod palicom Karla Lagerfelda. Cruise reviju su tada organizirali hangaru za avione u Santa Monici, a modeli su slavno izašli na pistu iz privatnog mlažnjaka. Iako je tada bilo teško zamisliti da išta može nadmašiti takav spektakl, mnogi se slažu kako je Karlovoj nasljednici Virginie Viard ovog utorka upravo to pošlo za rukom.

Zamišljena kao Chanelovo ljubavno pismo Hollywoodu, revija je najavljena na filmskim jumbo plakatima koji su preplavili Los Angeles. Vizuali koje potpisuje francuski umjetnik André uključivali su intrigantni natpis “One Night Only” (samo večeras), kao i imena Chanelovih prijatelja i ambasadora iz svijeta showbiznisa. U Paramount Studiju su se tako okupili A-listeri poput Margot Robbie, Kristen Stewart, Riley Keough, Isse Rae i Marion Cotillard, dok je na post-showu nastupio Snoop Dogg.

Međutim, Viard se pri stvaranju same kolekcije nije inspirirala filmskim platnom ni glamuroznim crvenim tepihom, već svakodnevicom ovog grada. Tako su pistom prošetali modeli u odjeći inspiriranoj sportom – rolanjem, skejtanjem i aerobikom – s grijačima na nogoma i skateboardovima u rukama. Ove je elemente suprotstavila mješavini glamura 20-ih, 30-ih, 70-ih i 80-ih te klasičnim Chanelovim obilježjima poput tvida i akromatske palete boja.

“Naša ideja je bila ponuditi dašak svježeg zraka, putovanje, laganu i veselu fantaziju. Između odavanja počasti glamuru velikih filmskih zvijezda i evociranja svijeta zabave uz aerobik, sport i rolanje, između sna s jedne strane i onoga što želite odjenuti s druge”, poručila je Virginie.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE