Met Gala: Pogledajte tko je sve jučer oduševio na crvenom tepihu posvećenom slavnom dizajneru!

Sinoć je u New Yorku ponovno održan najglamurozniji događaj u modnom svijetu – Met Gala. Vjerujemo da su do sada svi dobro upućeni u temu kojom je bilo zadano predstaviti hommage jednom od najvećih dizajnera našega vremena. Tako je tema glasila vrlo jednostavno “in honor of Karl”, a čini se da su mnoge zvijezde jako dobro shvatile što to znači, za razliku od neki apstraktnijih tema prijašnjih godina u kojima se mnogi nisu iskazali.

Crveni tepih Met Gale očekivano nije vrvio bojama, tako se većina uzvanika pojavila u crno-bijelim kombinacijama koje trenutno asociraju na slavnog dizajnera. Uzmemo li u obzir da je svoj dizajnerski potpis ostavio u mnogim velikim modnim kućama, kao što su Chanel, Fendi, Balmain, Patou, Chloé posjetiteljima nije nedostajalo inspiracije, a to se vidjelo i u kreacijama. Tako su dominirali look-ovi inspirirani Chanelom i neizbježni detalji poput bijelih kamelija u kojima je zabljesnula i Rihanna. Među onima koji su plijenili pažnju možemo izdvojiti pjevačicu i Karlovu blisku suradnicu Dua Lipu i naravno Kim Kardashian koja na ovakvim događanjima rijetko razočara.

Choupette kao inspiracija

Mačka Choupette bila je neizostavan dio života Karla Lagerfelda, tako je i nekim od uzvanika poslužila kao inspiracija. Jared Letto se pojavio u ogromnom kostimu koji je doslovno izgledao kao dizajnerova voljena mačka. Ipak, s ovom idejom se nešto uspješnije poigrala Doja Cat. Pojavila se u Oscar de la Renta kreaciji prekrivenoj kristalićima i bijelim perjem koje podsjeća na krzno. Potpunu transformaciju inspiriranu Karlovom ljubimicom Doja Cat zaokružila je ekstravagantnom šminkom kojom si je na licu stvorila njušku. Od Doje nismo ništa manje ni očekivali, a kako su ostali ispunili ovogodišnji Met Gala zadatak pogledajte u nastavku.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE