Minimalistički model koji viđamo posvuda: Jesu li ovo ‘it’ naočale sezone?

Čini se kako elegantne sunčane naočale s retro prizvukom poput, primjerice, Celineovog hit modela Triomphe i dalje ostaju u fokusu trendseterica. Ipak, velike ovalne modele kakve je nosila Audrey Hepburn ove su sezone zamijenili nešto diskretniji, minimalistički stilovi koji evociraju 90-te i rane 2000-te, te prizivaju nezaboravne lookove modnih ikona poput Sarah Jessice Parker ili Julije Roberts.

Odličan je primjer model naziva Regard talijanske modne kuće Miu Miu koji u posljednje vrijeme viđamo posvuda. Ovi sitni, obli okviri najprije su ukrasili dioptrijske naočale koje smo imali prilike vidjeti u Miu Miu kolekciji za jesen 2023., predstavljenoj prije nešto više od godinu dana. Ista je kolekcija izrodila brojne viralne modne trenutke, poput nezaobilaznih salonki s “kitten” potpeticom te sivih kardigana, a ove upečatljive naočale sjajno su se uklopile u “nerdy” (“štreberske”) trendove koji su uskoro zavladali TikTokom, poput “eclectic grandpa” i “office siren” estetike te “librariancorea”.

S ovim Miu Miu naočalama početkom godine se pojavila i vječna “it” djevojka Alexa Chung, a s dolaskom toplijeg vremena sve češće viđamo ovaj oblik u formi sunčanih naočala. Jednostavne, a opet nevjerojatno šik, ove će se naočale bez problema uklopiti u outfite za različite prilike – od sasvim ležernih do nešto dotjeranijih. Miu Miu Regard naočale trenutačno su dostupne u sedam različitih boja, a njihova je cijena 370 eura.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE