Otkrili smo sve detalje o novom brendu nakita koji nas je očarao svojim prekrasnim, ženstvenim komadima!

Proljetna sezona u punom je jeku, a ako već niste, krajnje je vrijeme da u svoje životne prostore i ormare unesete malo boje kojom ćete prigrliti nadolazeću živahnu sezonu. I zaista, proljeće i ljeto obično su vrijeme kada ljudi teže lakšim tkaninama i decentnom, ‘prozračnom’ dizajnu, a sve navedeno pronašli smo u novom brendu nakita koji nas je na prvi pogled osvojio svojim divnim kreacijama, kao stvorenim da podignu baš svaku ljetnu kombinaciju!
Imena Charisma Creative Studio, ovaj maleni brend nakita svoj je dom pronašao u Ičićima, u okolici Rijeke, a riječ je o ručno rađenom nakitu nastalom od Bio epoxy smole s biorazgradivim elementima, što znači da su svi komadi s potpisom Charisma Creative Studija nastali održivom proizvodnjom. Osim toga, ne trebamo posebno naglašavati jedinstvenost i posebnost ručno rađenog nakita koji daje unikatnu notu baš svakom komadu, a sama činjenica da kupovinom podržavamo talentirane obrtnike i mala poduzeća te promičemo stvaranje kreativne zajednice, čini samo iskustvo ‘shoppinga’ plemenitijim i – zabavnijim. A kako bismo saznali detalje o ovom divnom novom brendu za koji već sada znamo da će postati apsolutni hit ove sezone, porazgovarali smo sa simpatičnom vlasnicom, Valentinom Hrvatin, koja je s nama podijelila sve tajne svog uspjeha i otkrila novu kolekciju iz koje želimo baš sve! 

Što te potaknulo na pokretanje vlastitog brenda i zašto baš ime Charisma?
S obzirom na to da zbog trudnoće i rođenja sinčića nisam radila dvije godine, imala sam mnogo slobodnog vremena i vremena za razmišljanje. Izrada nakita je hobi kojim se bavim dugo vremena, a u to vrijeme sam odlučila upisati poduzetnički inkubator Hubbazia, pripremila papire za poticaje i tako je sve krenulo. Ideje su navirale, a nizala su se i rješenja kako da sve zamišljeno provedem u djelo. Što se imena tiče, ono je ostalo još od jedne ranije poduzetničke ideje koju sam imala i niti jedno drugo ime mi nije padalo na pamet. Znala sam da to mora biti to! Osim toga, ime se sjajno uklopilo u koncept veličanja vlastite unutarnje ljepote kroz nakit i ,nadam se, prošireni asortiman drugih modnih dodataka koje jednog dana planiram uvrstiti.

‘Charisma’ komadi već na prvu djeluju kao izrazito ženstveni detalji kojima se prožima jednostavna elegancija, ali i decentna, a u isto vrijeme upečatljiva stilska nota. Kako bi ti opisala estetiku brenda?
Estetika brenda je raznolika, svestrana, otkačena ali i nježna. Nova kolekcija je toliko raznolika da u njoj svaka osoba može nešto pronaći za sebe. Ima većih komada, manjih, onih u boji, ali i onih u baznim nijansama. Ovom kolekcijom sam htjela ‘obuhvatiti’ široku lepezu žena i učiniti to da svaka od njih bude zadovoljna. Svaki komad nakita se može kombinirati uz ležerne outfite, a ako ih uskladite s nekom finijom haljinom,  oni dobivaju jednu posve novu dimenziju. Najveći uspjeh i radost je kada vidim kako klijentice ukomponiraju jedan dio mene u svoju kreativnu stranu i estetiku izražavanja kroz odjeću, ali i vlastitu osobnost koja tada posebno dolazi do izražaja. No, u budućnosti bih definitivno voljela još više dočarati samu sebe, tako da možete očekivati mnoštvo otkačenih komada u mnogo više boja, različitih dimenzija i stilova.  

Kakvoj ženi je namijenjen nakit Charisma Creative Studia?
Ponajprije svakoj ženi kojoj se taj komad nakita sviđa i koja ga zna „isfurati“. Bilo da je riječ o studentici, ozbiljnoj poslovnoj ženi, mladoj mami…  Upravo je ta mogućnost vlastite interpretacije svakog nakita i mogućnost prilagodbe vlastitom stilu ono što čini Charisma Creative Studio komade toliko posebnima. 

S obzirom na to da je riječ o ručnoj izradi, kako izgleda kreativni proces i koliko je vremenski potrebno za izradu primjerice naušnica ili prstena?
Charisma Creative studio brine o okolišu. Nakit izrađujem od Bio epoxy smole koja je dvokomponentna smola od 40 % biorazgradivih komponenti. Te se dvije komponente miješaju u zadanom omjeru te se izlijevaju u kalupe sa suhim cvijećem, šljokicama, listićima i drugim detaljima. Potrebno je pričekati dva dana da se smola stvrdne, a onda je spremna za brušenje i poliranje te sjedinjavanje s metalnim komponentama (čelik i čelik s pozlatom) u završni izgled.

Jeste li otvoreni prema radu po narudžbi, odnosno pruža li Charisma Creative Studio mogućnost personalizacije?
Često imam upite za rad po narudžbi. To najčešće funkcionira u situacijama kada klijent ima već spreman outfit za neki događaj, a ne može pronaći nakit. Tada je dovoljno poslati mi sliku na temelju koje za vas izradim savršen nakit. Osim toga, izrađujem nakit i držače za stol prema fotografiji koju mi pošaljete (bilo da je riječ o fotografiji prijateljice, djeteta, roditelja…). Proces izgleda tako da izrežem fotografiju na sitne komadiće i napravim kolaž, a onda ga zalijem smolom. Tako vaš nakit dobiva posebnu, sentimentalnu vrijednost u jednom drugačijem, personaliziranom obliku. 

Možeš li izdvojiti samo jedan komad nakita koji ti je najdraži?
Naravno da ne! Volim se ‘kititi’ od malih nogu, a uz to sam i lavica u horoskopu. Nakit je jednostavno dio mene. No, kada bi morala birati vrstu nakita, odabrala bih naušnice!

Što nam Charisma Creative Studio donosi u budućnosti?
Kao što sam ranije napomenula, pripremam proširenu ponudu modnih dodataka koja je već u planu i koja će, nadam se, donijeti još više zadovoljnih klijenata. A što se buduće kolekcije tiče, ona će biti još šarenija i još otkačenija – Stvorena samo za odvažne! 

Foto: Andrea GržičićCharisma Creative Studio

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE