U omiljenim američkim pitama uskoro uživamo na sunčanoj terasi novog lokala u srcu Zagreba!

Američke pite jedan su od onih deserata koji je, usprkos svom nazivu, sve popularniji diljem svijeta. Tako su prije tri godine ove slatke kreacije stigle i u naš grad, i to pod nazivom Friday Pie Shop. Friday Pie Shop domaća je proizvodnja i trgovina pitama američkog tipa koje su se donedavno svakoga dana mogle kupiti u Boškovićevoj ulici, a s obzirom na novosti koje trenutno pripremaju, pite do daljnjega možete kupiti isključivo putem Bolt i Wold servisa.
Iako američke, ove ukusne pite itekako mogu biti dio i našeg stila života, naše tradicija i naših trenutaka, što je i bila početna filozofija ovog brenda koji će uskoro u srcu Zagreba otvoriti posve novu poslovnicu. S obzirom na to da je cijela ova priča sjajno prihvaćena od strane zadovoljnih gostiju, vlasnica lokala Elvira Petek odlučila je proširiti svoje poslovanje; Nova poslovnica Friday Pie Shopa otvara se na adresi Vlaška 78 gdje ćemo ponovno moći uživati u ovim slasticama, a osim klasičnih slanih i slatkih okusa koji su dio stalne ponude, možete očekivati ‘sezonska iznenađenja’, odnosno specijalne pite pripravljene od trenutno dostupnih, sezonskih namirnica. Ipak, ono čemu se najviše veselimo jest otvaranje sunčane terase u ovom dijelu grada koja će bez imalo sumnje postati jedno od omiljenih mjesta za popodnevnu kavu u gradu, uz najfiniji zalogaj slatke (ili pak slane) američke pite.
 
Posebnost Friday Pie američkih pita
Friday pite recepturom su klasične pite od finog prhkog tijesta, sa slanim ili slatkim nadjevima. Za dobar proizvod, osim sjajne tehnike, važni su i kvalitetni sastojci, pa je dobro znati da Friday Pie Shop sve voće i povrće nabavlja od lokalnih obiteljskih gospodarstava. A sada će napokon, osim vrhunskog proizvoda, ova mala poslovnica dobiti priliku poticati i dobar ugođaj, asocirati na jedinstvene trenutke i uspomene koje ćemo od lipnja stvarati na novoj lokaciji – Vlaška 78! Sve novosti pratite na društvenim mrežama.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE