Ovog ljeta ih preskočite: Stilistice se slažu da su ovi modeli cipela službeno izašli iz mode!

Iako se trendovi u obući mijenjaju vrtoglavom brzinom, činjenica je kako neke stilove i modele cipela gledamo već duže vrijeme. Neki od njih postali su bezvremenski klasici i čini se kako nikada neće izaći iz mode, no određenim bi trendovima ove sezone trebali reći zbogom – barem na neko vrijeme. O kojim se stilovima radi već se neko vrijeme da naslutiti iz outfita trendsetterica, kao i iz aktualnih kolekcija modnih brendova, a ovo goruće pitanje postavili smo i dvjema popularnim stilisticama, Marceli Vrček i Barbari Repe.

Ove modno osviještene Zagrepčanke njeguju sasvim različite osobne stilove, no u jednoj su stvari bile složne – ovog je ljeta “odzvonilo” previsokim platformama. “Za razliku od prošle sezone, smatram kako su ove godine pretjerano glomazne cipele poprilično izgubile na popularnosti. Iako sama obožavam chunky tenisice jer nerijetko izgledaju odlično na nozi, trenutačno su mnogo popularniji niski, ženstveni modeli poput onih Axela Arigata ili Veje“, istaknula je Marcela, dodavši kako smatra da ni visoke tenisice na vezanje više nisu must-have.

Barbara pak priželjkuje kraj ere Crocsica. “Nadam se da će Crocsice izumrijeti, kao i previsoke platforme u kojima postoji mogućnost da izvrnete gležanj! Mislim da smo se zasitili i cipela u duhu 2000-ih, kao i high street varijanti Hermesih kožnih Oran sandala, koje su lijepe ali poprilično neudobne”, istaknula je. A kakve cipele kupiti za nadolazeće ljetne mjesece?

“Nećete pogriješiti ako odaberete sandalu ili polusandalu s remenčićima, blok petom ili kitten petom koja je sada opet jako trendi. Model s neobičnom potpeticom podići će čak i one najjednostavnije kombinacije“, zaključuje Repe. Donosimo vam nekoliko prijedloga!

Stradivarius, 22,99 €

 

Axel Arigato, 235 €

Onisutka Tiger, 110,00 €

Veja, 150 €

Zara, 49,95 €

Bershka, 22,99 €

 

Foto: Instagram, Veja, Axel Arigato, Zara, Bershka, Stradivarius, Onitsuka Tiger

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE