Razgovarali smo s dizajnericom Izabelom Kečan čije se ‘mini drop’ kolekcije rasprodaju u svega nekoliko dana!

Složit ćemo se kako se pod domaćim modnim nebom može pronaći velik broj dizajnera koji nas svojom kreativnom uvijek iznova oduševe. Jedna od njih je i Izabela Kečan, mlada kreativka koja se krije iza istoimenog brenda i koja iza sebe ima već popriličan broj revija i kolekcija, a sve zato što odjevni predmeti koje kreira – svaku ženu čine posebnom i samouvjerenijom!

‘Unutar modnog stvaralaštva i građenja brenda zadnjih devet godina, ništa me nije moglo pripremiti za pandemiju početkom 2020. Naime, taman sam završila fakultet ostvarila poticaje za samozapošljavanje i otvorila obrt. Nakon toliko godina rada i truda, konačno sam odbacila sporedne poslove i bacila se punom snagom u svoj brend. Kako je pandemija utjecala na cijelu kulturnu industriju, ne čudi da su se mnogi dizajneri okrenuli stvaranju jednostavnijih i ležernih komada poput sportske odjeće itd.’ – objašnjava dizajnerica

Komadi koje je lako kombinirati!

Izabela se ipak nije nalazila sreću u stvaranju sportske odjeće. S obzirom na to da je nit vodilja brenda minimalizam i elegancija, trenirke nisu dolazile u obzir. Osim toga brend Izabela Kečan od samih početaka pruža izbor za svaku prigodu, bez obzira tražite li dizajn za posebnu večeru, sastanak ili samo casual outfit. Svi predmeti su prilagodljivi različitim ukusima, stilovima i prigodi odijevanja.

Tako su nastale mini drop kolekcije brenda Izabela Kečan. Pojam drop u modnoj industriji označava ograničeno izdanje robe, te u pravilu unutar marketinške strategije za bržom i boljom prodajom, izlazi na tržište u obliku suradnje npr. modnog brenda i slavne osobe. Izabela je htjela to što drop označava, ali naglasak je ipak stavljala na potrebe i želje svojih klijentica. Htjela sam češće klijenticama ponuditi nešto novo, dostupno u više komada a opet formirano unutar minimalizma brenda. Tako, kroz godinu, mogu uz sezonske kolekcije ponuditi i mini drop kolekcije koje će cjenovno biti pristupačnije. Također ne odstupam od zvanja modnog dizajnera jer i dalje izrađujem unikate ali u malo većim količinama, što svakako nije standardna praksa. Količine komada su i dalje ograničene, ali ovoga puta pristupačnije oblikovane klijenticama.’ – ističe Izabela

Ležeran dizajn s prepoznatljivim potpisom!

‘Modni dizajn koji predstavljam unutar drop kolekcija je ležeran i minimalistički oblikovan. Radi se o predmetima koji, baš kao i većina modnog dizajna koji stvaram, uspješno prelaze iz sezone u sezonu i nisu ograničeni prigodom odijevanja. Osim toga minimalistička elegancija je vječna sama po sebi, stoga ne čudi da je dobni okvir mojih kupaca jako širok (od 25 do 55 godina). Bitno je napomenuti da je brend Izabela Kečan bio i ostao unutar koncepta slow fashion-a, jer nudi modni dizajn koji se može iznova i iznova oblikovati kroz razne stilove, stoga uspješno izbjegava i nepotrebno gomilanje odjeće.

Prva mini drop kolekcija (2021.) se zvala „The Basics“ i sastojala se od četiri modela pamučnih majici s potpisom brenda. Druga mini drop kolekcija (2022.) se sastojala od dva različita modela košulja u bijeloj boji, a treća mini drop kolekcija od istog modela wrap on košulje ali u dvije boje. Sve tri kolekcije su rasprodane u roku od mjesec dana.

Nova mini drop kolekcija je dostupna, a sastoji se od dva modela bluzi u dvije različite boje. ‘Ovoga puta sam se igrala s drugačijim materijalima i ponovno stavljala naglasak na detalje (gumbi, način odijevanja, boja…). Odlučila sam vratiti wrap on model jer je to moj najprodavaniji dizajn. Klijentice ga vole jer odgovara različitim tipovima građe, može ga se odjenuti na različite načine i odlično se uklapa u svakodnevne i večernje kombinacije. Kolekcija je izašla nakon Uskrsa i kako je krenulo, uskoro bi i ona mogla biti rasprodana!’

Trenutnu kolekcija je dostupna za kupovinu na društvenim mrežama i web stranici brenda te ih je moguće isprobati u ateljeu uz prethodnu najavu!

Foto: Lara Buljubašić

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE