Ovo su tri knjige koje bi svaka mama trebala pročitati!

Savjesni roditelji itekako dobro znaju da je roditeljstvo jedan složen i izazovan zadatak te da ne postoji jedinstveni pristup koji odgovara svakom djetetu i svakoj obitelji. Međutim, knjige za roditelje danas pružaju mnoštvo informacija, smjernica i praktičnih savjeta koji roditeljima svakodnevno pomažu u suočavanju sa svakodnevnim izazovima odgoja djece.
I zaista, knjige za roditelje danas pokrivaju širok raspon važnih tema, kao što su razvoj djeteta, disciplina, komunikacija, emocionalna inteligencija i obrazovanje. Napisane od strane psihologa i vrsnih stručnjaka, ovakve knjige roditeljima nude direktne uvide i strategije roditeljstva utemeljene na dokazima, kao i osobna iskustva i anegdote drugih roditelja i stručnjaka koji svjedoče o tom području, a koji će roditeljima pružiti osjećaj pripadnosti i pomoći im da shvate da nisu sami. Ipak, u moru novih naslova koji doslovce svakodnevno izlaze na police knjižara, katkada je teško odabrati onu idealnu. Upravo zato smo, prema recenzijama čitatelja i kritičara, u nastavku izdvojili tri najtraženije knjige iza kojih stoje samo riječi hvale, a koje bi svaki roditelj trebao pročitati!

 

Álvaro Bilbao: Dječji mozak objašnjen roditeljima
Ovu sjajnu knjigu napisao je neuropsiholog i pisac, specijaliziran za razvoj djeteta. Knjiga ima za cilj pružiti roditeljima bolje razumijevanje načina na koji funkcionira mozak njihova djeteta i kako on utječe na njihovo ponašanje, emocije i učenje.Knjiga pokriva različite teme, kao što su različite faze razvoja mozga, kako mozak obrađuje emocije i društvene interakcije te kako stvoriti zdravo i poticajno okruženje za mozak vašeg djeteta. Također pruža praktične savjete i strategije za roditelje kako pomoći svojoj djeci da razviju kognitivne, emocionalne i socijalne vještine.
 
Montessori od prvoga dana, Paula Polk Lillard; Lynn Lillard Jessen
“Montessori od prvoga dana” sjajna je knjiga za roditelje zainteresirane za Montessori pristup, ali i sve one koji žele primijeniti njegova načela u svom roditeljstvu i obrazovanju u ranom djetinjstvu. Knjiga pruža opsežan i praktičan vodič koji naglašava važnost stvaranja poticajnog i poticajnog okruženja za malu djecu te važnost poticanja njihove prirodne znatiželje i ljubavi prema učenju.

Ti si moje sve, Einat Nathan
 
Ova prekrasna knjiga svojevrsni je vodič koji na nevjerojatno suosjećajan način naglašava važnost samorefleksije i osobnog rasta te nudi praktične alate i strategije za pomoć roditeljima da izgrade smisleniji i ispunjeniji odnos sa svojom djecom. Knjigu je napisala trenerica i savjetnica za roditeljstvo koja u ovoj knjizi daje praktične savjete i vježbe koje roditelji mogu raditi kako bi poboljšali svoje roditeljske vještine.

Foto: Stilus, Instagram, Pexels

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE