Tinder dnevnici 2: Nakon što sam saznala da je moje tajno dopisivanje bilo sa šefom s posla, stvari su se krenule drugačije odvijati!

Dočekati rane tridesete solo danas i nije neka drama, timeline ‘kada se što mora’ itekako se pomaknuo, pa tako oko sebe imam različite profile ljudi. Uspješne žene koje ganjaju karijeru, uspješne žene koje ganjaju karijeru i obitelj, one koje istu ne žele i tako u krug. Kao netko tko je relativno nedavno prekinuo dugu i poprilično toksičnu vezu, prošao faze prekida te je sada u onoj ‘bit će što bude’ fazi, polako se javila želja za nekim, ne nužno nečim konkretnim, ali nečim što će me polako vratiti u dejting svijet!
I tako sam ušla, pogledom pogledala okolo i ugledala mog šefa, onog istog koji me netom prije Rovinja pozvao na red, koji je strašno zgodan, ali arogantan i nepristupačan. Pogleda me i nasmije se, mahne rukom da dođem i kaže: ‘Da znaš, dok sam mislio o tome koja je to kolegica u pitanju, nadao sam se da si ti’. 
Peti mjesec
Ta kava je prošla kao da se znamo sto godina, L je totalna suprotnost onome kako se ponaša na poslu; on je opušten, zabavan, čak i malo blesav i tako neodoljivo sladak. Kad su nas konobari pogledom vrlo izražajno počeli navoditi kako je vrijeme da odemo, L mi je ponudio da me odbaci do stana, a ja sam naravno prihvatila. Taj prvi rastanak bio je vrlo očekivan, pala je slatka pusa koja se je lako mogla pretvoriti u nešto više, ali oboje smo se složili da ipak valja pričekati nešto posebniji trenutak. Naravno, čim sam izašla iz auta uslijedile su poruke frendicama koje su blago rečeno ‘pale na guzicu’, a ja sam bila u sedamnaestom nebu, ali i nevjerici da mi se događa ovakva filmska priča. Naše druženje narednih par dana nastavilo se obavijeno velom tajne, nalazili bismo se na nekim udaljenijim kvartovskim lokacijama, a onda je nakon nekoliko dana L konačno predložio da cijeli vikend provedemo zajedno.
 
Šesti mjesec
Stan mu izgleda bomba, a skupa s njim u kompletu, svako toliko sam se uštipnula da vidim je li ovo stvarnost. Red hrane, red priče i napokon se je dogodio seks. Iskreno, imala sam poprilična očekivanja i bilo me je čak malo strah hoću li se razočarati, ali nisam. L je sve ono što ženi treba –  nježan, ali i nešto konkretniji kad treba. Taj vikend nisam se nikome javljala, a u nedjelju su me dočekale poruke i krenula je ispovijed. Ponedjeljak na poslu prošao je uobičajeno, L i ja kao da se ne poznajemo, a onda se je dogodilo nešto što me je poprilično zasmetalo. Saznala sam da ide na poslovni put koji je već odavno dogovoren, a za koji mi ništa nije rekao. Poslala sam mu poruku i dosta hladno je odgovorio kako posao i privatno ne smijemo miješati. Taj dan se više nismo čuli, a ja sam istovremeno bila ljuta i tužna.
 
Drugi dan ipak je nastavio komunikaciju, dogovorili smo se da ću prespavati kod njega, a na putu sam smišljala što ću mu reći. Kad sam ušla u stan bio je to onaj zaigrani dječarac, ništa kao što se ponaša na poslu, ali ipak to me nije spriječilo da otvorim par pitanja. Između ostalog pitala sam koja je njegova ideja sa svime ovime, do kad misli da ćemo se skrivati i jesmo li mi uopće u vezi. Na izrazu lica vidjelo se da sam ga zatekla pitanjima, a ukratko mi je odgovorio da ovo je veza, ali da treba još malo vremena kako bi postala javna. Nije mi to baš bilo jasno jer firma u kojoj radimo ne brani romantične odnose među zaposlenicima, a i dojadilo mi je ponašati se kao da sam u nekom prekršaju…

Sedmi mjesec

Otišao je na taj poslovni put i svaki dan sam dobivala updejt što jede, gdje su i sl., a onda je došla poruka jedne od najboljih prijateljica koja je i ujedno kolegica. Poslala mi je fotku na kojoj je L s nekom drugom ženom i to u Zagrebu. Na tren mi je dah zastao jer on je na poslovnom putu. Pitala sam je da mi objasni i rekla mi je da mi ne zna objasniti, već je slikala što je vidjela. Nakon nekoliko litara prolivenih suza, odlučila sam ovo odigrati pametno, odnosno praviti se da ne znam ništa i vidjeti kamo sve ide. On je nastavio slati ‘dokaze’ poslovnog puta, a iz moje komunikacije nije se mogu primijetiti da znam što znam.
 
L se je vratio, ponaša se kao da ništa nije, a ja ga ovog puta dočekujem nešto oštrija no inače. Zapravo, uskoro nam je sedam mjeseci od prve komunikacije, a već treći da smo i službeno u vezi, pa sam mu rekla kako se više ne mislim skrivati i da ako on želi nastaviti ovako, to je onda to i jedino rješenje je prekid. Na moju šok i nevjericu, složio se sa mnom– s idejom prekida. Tu me je prebacilo jer nisam to očekivala i rekla sam mu da znam da nije bio na poslovnom putu, da znam da laže i zahtijevala da mi kaže o čemu se radi. Mrtvo hladno je odgovorio da je sve što znam istina i u njegovim očima vidjela sam onog hladnog, bahatog šefa s posla. Objasnio mi je kako mu je sa mnom super, da sam odlična cura, ali da nisam dovoljno dobra za njega. Nastavio je da to ima veze s karijerom i da uz sebe mora imati uspješnu poslovnu ženu i da je to razlog zašto mu ne odgovara obznaniti vezu sa mnom.
Pokušala sam se ne rasplakati, ali nije mi uspjelo, pa sam ga samo pitala zašto je sve nastavio kad je od početka znao da ja nisam to što on traži i da zapravo među nama nema ‘kruha’. Odgovorio je da mu je bilo fora zezati se. Pitala sam ga i tko je ta ženska osoba s fotografije, a dobila sam ‘ to je jedna cura s kojom se povremeno vidim’. Izjurila sam iz stana i otvorila bolovanje.
 
Osmi mjesec
Nažalost, nakon tjedan dana morala sam se vratiti na posao, sabrati i nekako nastaviti. Njegove riječi i djela povrijedile su me kao nikad dosad, spoj omalovažavanja i prevare, skrivanja i zapravo srama što je sa mnom, na meni je ostavilo traga i razmišljala sam o otkazu. Ipak, to malo ega što mi je ostalo sprječavalo me da to napravim i htjela sam ostati čvrsta, pretrpjeti i nastaviti gdje sam stala. No, dočekao me još jedan hladan tuš.
 
L me je pozvao u konferencijsku sobu, ali kada sam ušla tamo su sjedili i ostali članovi uprave. Da skratim priču, dobila sam otkaz zbog lošeg obavljanja svog posla, naredali su razno razne stvari kao razloge, ali ja sam znala da je to sve laž i da me se L samo želio riješiti. Nisam rekla niti riječi jer mislim da su mi samo napravili uslugu i naučili me dobru životu lekciju. Riješili smo detalje oko otkaznog roka i tih tehničkih stvari te sam službeno još morala dva tjedna dolazit na posao. 

Dolazila sam kao s nekim olakšanjem, bila sam opuštena i sretna što odlazim, racionalno si pokušavala izbit tog čovjeka iz glave unatoč tome što sam i dalje bila zaljubljena u njega, a onda je proradio – inat. Ne mogu objasniti što mi se dogodilo, možda je to zbog tog njegovog samodopadnog stava i lica, činjenice da me u potpunosti ignorirao ovih dana, ali i nadmoći koju provodi sa mnom, odlučila sam ga prijaviti kadrovskoj i to s dokazima. Taj sastanak trajao je poprilično dugo, objasnila sam što je sve bilo među nama i istaknula da je moj otkaz potaknut time, a ne zato što sam nekompetentna za posao. Cilj mi nije bio ostanak na ovom poslu, ali sam htjela da se zna o kakvom je čovjeku riječ i htjela sam da osjeti određeni strah od neizvjesnosti. Nakon nekoliko dana bila sam ponovno pozvana na sastanak s upravom koji sam odbila je se približavao kraj mog otkaznog roka.

Sve je završilo tako da je L smijenjen na neku nižu poziciju, da više nije član uprave i moram priznati da mi je ta satisfakcija bila dovoljna. On kao netko tko pati od prestiža i pozicije, smijenjen je zbog neke usputne zaposlenice koju je upoznao na Tinderu. Sada, nekoliko mjeseci kasnije, osjećam se bolje, L je za mene govora priča i greška koju sigurno neću ponoviti, a što se tiče dejtanja, napokon sam spremna za neke nove ‘bitke’ – samo puno pametnija i samopouzdanija.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE