Tinder dnevnici: dopisivala sam se s dečkom preko lažnog profila na Tinderu kako bih ispitala njegovu vjernost

Kada bi me netko pitao što je za mene idealna veza ili što je za mene definicija ljubavi, definitivno bi odgovor bio moja veza s Lukom. Zajedno smo već 4 godine, upoznali smo se na prvoj godini faksa, a kako se studiranje bližilo svome kraju, polako smo počeli razgovarati i o zajedničkom životu. Ništa na svijetu me ne raduje kao ideja da se zajedno budimo gotovo svakog jutra i uživamo u svim onim čarima svakodnevnog života koje na prvi pogled izgledaju toliko banalne i jednostavne, no u mojoj glavi su to posebni trenuci koje jedva čekam s njim proživjeti…

U ove četiri godine veze proživjeli smo zajedno zaista svašta; od prekida koji nisu trajali niti 24 sata jer je uvijek netko od nas dvoje u jednom trenu ostavio svoj ego sa strane i napravio taj prvi potez isprike, preko prekrasnih trenutaka obojenih zajedničkim putovanjima, iznenađenjima koji potvrđuju da jedno drugo poznajemo u srž, pa sve do obećanja da će ovo što imamo trajati dok nam bore ne ocrtaju lice. Također, moji roditelji kao i bliske prijateljice imaju sjajan odnos s Lukom, pa tako u našoj vezi nije nikada bilo velikih trzavica zbog kojih bih propitkivala naš odnos…

Kako imam puno prijateljica koje su za razliku od mene slobodne, često kada smo zajedno na kavi ili ‘cugamo’ prije nekog izlaska, prepričavaju svoja iskustva s dejtanja koja u ovo vrijeme moderne tehnologije zadaju samo glavobolju. Tinder je najčešći način preko kojeg se ispisuju moderne ljubavne priče, ali i dogodovštine koje niti ljudski um ne može izmisliti. Zaključak je uvijek gotovo isti, danas je teško biti solo cura jer češ na kraju dana ili završiti slomljenog srca ili u nevjerici s kakvim sve ljudima dijelimo isti zrak. No, moram priznati da nakon svih ispričanih priča prijateljica, zaključak nekako uvijek bude isti, a to je većina muškaraca ima jednak obrazac ponašanja jer je veliki broj onih koji se javljaju i dolaze na spojeve (a da u prvi mah izgledaju potpuno normalno te na papiru zvuče savršeno) su najčešće ili u dugim vezama ili još gore – u braku, s djecom.

Gotovo kao kliše se iz tjedna u tjedan ponavlja priča gdje svaki put druga prijateljica prepričava dopisivanje s frajerom koji je privatno ozbiljan, obiteljski čovjek, a koji na Tinderu traži malo zabave, bijeg od svakodnevnih obaveza, odnosno pravim riječima seronja koji ne zna prihvatiti vlastitu odgovornost prema braku i svojoj djeci. Također, iskustva kod prijateljica su uvijek bila različita i na različitim razinama dramatična; neke su odmah skužile što se događa i prekinule svaku komunikaciju, druge su za zauzeti status saznale tek na nekom od kasnijih dejtova, kada su se već pojavili i neki osjećaji i nadanja da od toga može konačno biti nešto, a jedna sretnica je čak imala priliku osjetiti na svojoj koži bijes žene koja je saznala za dopisivanje s njezinim mužem, a koja je svoje račune umjesto s njim, rješavala s njom i to na njezinom radnom mjestu..

Da, priča ima toliko da bih mogla napisati o tome i knjigu, no poanta je da je svaka u mojoj glavi usadila maleni crv sumnje koji mi često nije davao mira. Poznajemo li zaista osobu s kojom provodimo toliko vremena, dijelimo najintimnije trenutke u životu i maštamo o budućnosti i zajedničkoj starosti? Jednu večer, nakon nekoliko čašica vina, odlučila sam iz zabave napraviti taj Tinder o kojem toliko dugo slušam te vidjeti što se sve nudi u tom digitalnom svijetu. Moram priznati da sam jako uživala osjećajući se opet kao da sam solo cura, koja lista hrpu frajera koji bi zapravo trebali odgovarati mom karakteru i interesima, barem prema algoritmu. Nazvala sam se Jelena, a kako bi cijela priča bila zabavnija, stavila sam sliku neke cure s Interneta, a koja bi svojim atributima trebala biti neostvareni san svakog muškarca. Visoka, plave kose, bujnih grudi, ali ne jeftinog izgleda, već profinjenog, nedostižnog, nešto što će te natjerati da se malo oko mene i potrudiš.

Nakon nekog vremena polako me zabolio prst od listanja kataloga muškaraca od kojih su neki zaista bili jako zgodni, drugima je na čelu pisao nevolja, no veliki broj je bio onih zbog kojih bih i na toj aplikaciji nosila suzavac. Prolazili su sati, vina u boci je bilo sve manje, a moji kriteriji su postali sve niži. Odjednom sam mečala i žive i nežive, muškarci su se javljali kao ludi, a ja sam se osjećala stvarno dobro u svojoj koži. Mislim da je najbolja riječ koja opisuje taj osjećaj – moć. Zaista je čudno što zgodna žena može sve napraviti muškarcima….

No, zabava je trajala do jednog trena kada sam osjetila užasan grč u želucu, kao da me nešto presjeklo. Na mom ekranu pojavila se fotka Luke, mog dragog i divnog dečka i to fotka koju sam ja uslikala u Pirovcu, kada smo prije dvije godine bili zajedno na ljetovanju. Sjećam se tog dana, ali i trenutka u kojem sam ga slikala kao da je bilo jučer; proveli smo predivan dan na plaži, uživajući jedno u drugome svaki trenutak. Sada je ta slika piljila u mene kao da mi se ruga te nisam mogla razlučiti boli li me glava od ovog šamara ili pak od boce vina. Na aplikaciji se zvao Antonio, a što mi je pružilo tračak nade da je možda netko ukrao njegovu fotku i stvorio sebi profil da na kraju krajeva, radi ovo isto što i ja. Jer moj Luka mi to sigurno ne bi nikada napravio….

To be continued…

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE