Ako još niste posjetili ovu predivnu lokaciju na Zrmanji, predlažemo da to učinite što prije!

Dolaskom toplijeg vremena, svi smo u potrazi za idealnim destinacijama gdje možemo pobjeći od gradske verve. Na popis predivnih prirodnih lokacija definitivno trebate dodati rijeku Zrmanju za koju smo sigurni da nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Stoga, ako ste se već upustili u planiranje proljetnih i ljetnih izleta u prirodi, izletište Muškovci na Zrmanji savršen je izbor.

Muškovci su smješteni u kanjonu rijeke Zrmanje, jednom od najljepših kanjona u Hrvatskoj. Ovo predivno izletište se nalazi u blizini Obrovca i idealno je za one koji žele uživati u zelenilu, plivanju u čistoj rijeci i aktivnostima na otvorenom. Bez obzira na to kako zamišljate idealan dan u prirodi, ovo je mjesto gdje se možete okušati u nešto ekstremnijim aktivnostima poput raftinga, kajakinga ili pješačenja kanjonom, ali i samo opustiti dok se izležavate na obalama rijeke.

Lokacija koja nudi ponešto za svakog

Glavna atrakcija ovog područja je Berberov buk, 200 metara dugačak slap, u blizini kojeg se nalaze brojni ugostiteljski i smještajni objekti. Osim što ćete ovdje uživati u gastro i avanturističkoj ponudi okruženi spektakularnim prirodnim prizorima, upustite se i u istraživanje okolice. Posebno je zanimljiv lokalitet Gradina koja se smjestila iznad kanjona rječice Čavle te iznad rijeke Zrmanje. Cijelo područje izletišta nudi jako puno opcija za provođenje slobodnog vremena. Tako se možete smjestiti na simpatičnim terasama nekoliko ugostiteljskih objekata ili potražiti neko tiše mjesto na plaži ili livadi uz obalu rijeke.

Zrmanja je predivna rijeka čiji brzaci i slapovi pružaju nezaboravan doživljaj, zato je čitavo područje jako je popularno među ljubiteljima avanturizma. Ako želite stvarno doživjeti ovu lokaciju i sve što ona može ponuditi, rafting ili kajaking nešto su što morate probati. Isto tako, tijekom ljeta dio rijeke u blizini izletišta Muškovci pogodan je za kupanje. Ako ste ljubitelj prirode i aktivnog odmora, svakako razmislite o posjetu izletištu Muškovci na Zrmanji. Ovo predivno mjesto će vas očarati svojom ljepotom i ponuditi vam nezaboravan odmor u prirodi. Osim toga, na području kanjona postoji cijeli niz zanimljivih lokacija poput Kudinog mosta, manastira Krupa, poznatog dijela kanjona koji se proslavio filmovima o Winnetou,…

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE