3 osnovna koraka u njezi kože lica uz koje ćete zadržati zdrav i mladolik izgled

Jedan od glavnih ciljeva beauty proizvoda je pružanje potrebne njege koži i naravno usporavanje prvih znakova starenja. U svijetu ljepote i njege kože neprestano se pojavljuju neki novi proizvodi i formule, no postoji nekoliko koraka koje u svojoj rutini ne bismo trebali preskakati ako želimo da nam naša koža bude zahvalna. Ne smijemo zaboraviti da je za postizanje zdrave kože neophodna je personalizacija rutine njege lica, ali postoje neke osnove koje djeluju univerzalno, pod uvjetom da odaberete verziju koja odgovara vašoj vrsti kože.

Prema mnogim stručnjacima za njegu kože postoje tri proizvoda koji će doprinijeti mladolikom izgledu kože i koji će vašu kožu zaštiti od svakodnevnih negativnih utjecaja poput onečišćenja, sunca i dehidracije. Uz te ključne korake koji će baš uvijek dati rezultate, ostatak rutine možete prilagoditi zahtjevima vaše kože.

Čista koža preduvjet je za zdravu kožu, zato je prvi korak, odnosno prvi proizvod koji biste trebali imati u svojoj kolekciji nježni čistač za lice. Blagi gelovi za umivanje jako su jednostavni za korištenje, a efikasno će ukloniti tragove proizvoda koje smo nanosili na lice. Posebno je važno da ih koristimo u jutarnjoj njezi kože kako bismo uklonili ostatke večernje skin care rutine. Uvijek birajte iznimno nježne proizvode, a ako je vaša koža masna, proizvodi sa salicilnom kiselinom dobra su opcija.

La Roche-Posay Toleriane Hydrating Gentle Cleanser, Neutrogena Hydro Boost Aqua-Gel, Dermalogica UltraCalming Gel

Drugi korak kojim ćete spriječiti nepoželjne znakove starenja kože lica je stvaranje barijere koja će zaštiti kožu od slobodnih radikala. Zato je vitamin C odličan korak koji možete uvesti u svoju rutinu. Prednosti vitamina C su antioksidativni i depigmentirajući učinak te činjenica da pospješuje sintezu kolagena. Pri odabiru proizvoda obratite pažnju na proizvode čije je formula obogaćena ferulinskom kiselinom ili pak vitaminom E u slučaju suhe kože.

CeraVe Skin Renewing Vitamin C Serum, The Ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution, Olival Vitaminski C+ serum

Zaštita od sunca korak je u njezi kože koji se uvijek posebno naglašava i do sada je višestruko potvrđena njegova uloga u njezi i zaštiti kože. Zaštitne kreme s faktorom najočitiji su saveznik u borbi protiv prvih i sitnih bora. Znakovi starenja često su izazvani vanjskim faktorima kojima je naša koža svakodnevno izložena, a jedan od njih definitivno su štetna sunčeva zračenja.

La Roche-Posay Anthelios UVMUNE400 Invisible Fluid SPF 50, SkinCeuticals Daily Brightening UV Defense Sunscreen SPF 30, Kiehl’s Ultra Light Daily Defense SPF 50

Foto: Instagram, CeraVe, The Ordinary, Olival, La Roche-Posay, SkinCeuticals, Kiehl’s, Neutrogena, Dermalogica

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE