Kako očuvati zdrav i mladolik izgled kože? Porazgovarali smo o ovoj temi s poznatom liječnicom estetske medicine!

Iako je starenje sasvim prirodan proces kroz koji baš svi mi prolazimo, činjenica jest da ga ne možemo preskočiti, zaobići, niti zaustaviti. Pojava prvih znakova starenja nešto je kroz što prolazi baš svaka koža, no kako bismo što duže uživali u mladolikom i prije svega njegovanom izgledu kože lica, važno je pronaći adekvatne proizvode čije su formule učinkovite te koje na prvo mjesto stavljaju njezino zdravlje!

Ako do sada niste čuli za NassifMD Skincare proizvode, onda je pravo vrijeme da se to i promjeni. Riječ je o hvaljenim proizvodima namijenjenim njezi kože lica, a iza kojih stoji jedan od najpoznatijih svjetskih plastičnih kirurga Dr.Paul Nassif. Ovaj poznati plastični kirurg s preko 25 godina iskustva u estetskoj medicini razvio je kozmetiku koja je prvotno bila namijenjena za potrebe njegovih klijenata nakon estetskih operacija, no s obzirom na to da je riječ o zaista vrhunskim proizvodima, pacijenti su ih nastavili koristiti i nakon operacija u svakodnevnoj njezi kože. Danas je razvijena cijela linija skincare proizvoda za kućnu njegu, a sjajna vijest je ta da su odnedavno ovi hvaljeni proizvodi postali dostupni i u Hrvatskoj!

Detaljnije o NassifMD Skincare proizvodima porazgovarali smo sa specijalisticom oftalmologije i estetske medicine dr. Suzanom Smoljo koja se već šest godina bavi estetskom i anti-age medicinom, a koja nam je detaljnije objasnila svoju struku i koliko je ona zapravo popularna u Hrvatskoj: “Estetska i antiage medicina je posebna grana medicine koja uključuje minimalno invazivne tretmane kojima se poboljšava izgled lica i tijela te usporava proces starenja. I u Hrvatskoj postepeno raste svijest o prednostima minimalno invazivnih tretmana te se sve vise pacijenta odlučuje za neki od zahvata.” – objašnjava dr. Suzana Smoljo.

Nadalje, zanimalo nas je i koji su zahvati najtraženiji kada je starenje kože u pitanju, a specijalistica oftalmologije i estetske medicine dr. Suzana Smoljo navodi da su najtraženiji tretmani dermalnim filerima i botoksom: “Najčešće se koriste hijaluronski fileri, kojima vraćamo izgubljeni volumen, korigiramo nedostatke te konturiramo lice. Također su popularni i tretmani biostimulatorima kolagena, injektibilnim preparatima koji jednom nakon sto se ubrizgaju u kožu potiču stvaranje novog kolagena. Naravno, botoks je tretman broj 1 u svijetu pa tako i kod nas te se koristi za tretiranje dinamičkih bora, takozvanih smijalica oko očiju i mrštilica na čelu.”

Sigurno ste svjesni toga da nije dovoljno samo tretirati lice i tijelo u ordinaciji, već da je postignute rezultate potrebno održavati i doma, a što je dolazak NassifMD Skincare proizvoda na domaće tržište uvelike i olakšalo: “Dr Nassif preparati sadrže znanstveno dokazane aktivne sastojke za hidrataciju, antiage i zaštitu kože, poput hijaluronske kiseline, retinola, vitamina C te biljnih ekstrakata. Kozmetika je nježna te je većina proizvoda prikladna za sve tipove kože, a opet djelotvorna. Među preparatima koji su mi osobni favoriti bih istaknula Detox blazinice, Night therapy serum te Dermaflect smart day therapy serum.”– dodaje dr. Suzana Smoljo.

Posebnost NassifMD Skincare proizvoda leži u inovativnoj formuli koja olakšava postizanje mladolikog i blistavog izgleda kože lica i to zahvaljujući aktivnim sastojcima kao što su AHA i BHA kiseline, bakuchiol, ceramidi, hijaluronska kiselina, niacinamid, peptidi, retinol, vitamin C. Navedeni sastojci poznati su po tome da pomažu kod raznih stanja kože; od suhe i dehidrirane kože lica, ekcema, dermatitisa, akni, proširenih pora, hiperpigmentacija, tankih usnica, finih linija, bora i drugih znakova starenja, pa je tako riječ o kozmetici koja će se sjajno uklopiti na baš svaku kozmetičku policu.

Iako su svi proizvodi linije NassifMD Skincare sjajni, izdvojili smo nekoliko bestsellera koje se baš uvijek isplati kupiti! Prvi je višenamjenski Hydro Screen Super Hydrating Serum koji je kao stvoren za postizanje dubinske hidratacije kože lica, a osim što funkcionira poput ‘čaše vode’ za kožu, jednako tako je sjajan saveznik u njezinoj obnovi. Tako pomaže u povećavanju proizvodnje kolagena na koži lica, ali i vratu, dekolteu i rukama – područja koja ne smiju biti zanemarena u njezi.

Nadalje, Deco Lift Neck Firming Complex serum svojom gelastom teksturom hidratizira područje vrata i dekoltea kako bi smanjio pojavu finih linija i bora, dok će Detox Pads hvaljene blazinice nježno ukloniti sve tragove šminke i nečistoće s kože. Posebnost ovih blazinica leži u tome što vrlo nježno, ali učinkovito uklanjaju sve tragove šminke i dnevne nečistoće, dubinski čiste kožu i uklanjaju mrtve stanice. Rezultat je savršeno čista koža lica i poboljšana tekstura kože, a s vremenom ćete primijetiti i smanjeni izgled finih linija i bora.

Svi proizvodi linije NassifMD Skincare sadrže čiste, sigurne, prirodne i održive sastojke, bez štetnih kemikalija te ne sadrže sintetičke mirise, parabene, ftalate, sulfate,mineralna ulja i druge potencijalno štetne kemikalije. Svoje nove beauty saveznike možete kupiti putem web shopa i to po sniženoj cijeni od 10% kod prve kupnje s kodom za popust FASHION10 , stoga ne propustite uživati u mladolikom i zdravom izgledu!

Foto: Mirna Marić

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE