Trik s kojim možete zaboraviti na suhe i ispucale vrhove!

Suhoća i ispucali vrhovi problemi su s kojim se mnogi od nas susreću, a često se odlučimo i za šišanje jer ne znamo kako bismo drugačije riješili te probleme. No, postoji jednostavan trik koji možete dodati svojoj rutini pranja kose kako bi ona što duže zadržala zdrav i sjajan izgled. Sve o tome kako izbjeći beživotne vrhove koji nas prije vremena natjeraju na odlazak frizeru donosimo u nastavku članka.

Ispucali vrhovi i suha kosa posebno su problematični ako želimo imati dugu kosu. Naravno, briga za dugu kosu uključuje šišanje oštećenih dijelova s vremena na vrijeme kako bi baš uvijek imali kosu besprijekorno zdravog izgleda. Očuvati vrhove da i između šišanja izgledaju zdravo i njegovano možete s jednim jednostavnim trikom prilikom pranja kose. Što se tiče pranja, šampon možete nanositi samo na tjeme ili ga možete nanijeti cijelom dužinom uz jedan mali dodatak. Taj dodatak uključuje nanošenje hranjivog ulja za kosu na vrhove netom prije samog pranja.

Zašto ovaj trik funkcionira?

Uloga šampona je da uklanja višak sebuma i masnoće. To je poželjno kada se radi o održavanju vlasišta čistim, no ako nanosimo šampon na cijelu kosu njegovo djelovanje može skinuti višak masnoće sa suhih dijelova kao što su krajevi kose. Upravo zato, nanošenje ulja na vrhove prije pranja stvara zaštitni sloj i sprječava dodatno isušivanje. Osim samog korištenja ulja na kosi, važno je znati i koje ulje koristiti. Tako ricinusovo ulje koje ima težu i ljepljiviju teksturu ne biste trebali prečesto nanositi, dok je ulje jojobe izvrsna opcija. U galeriji ćete pronaći nekoliko odličnih ulja koja vam mogu pomoći u njezi kose, posebno one duge.

The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Virgin Marula Oil, Olaplex No.7 Bonding Oil-Grapeseed Oil

Olival Avokado ulje za kosu

Gisou Honey Infused Hair Oil, Kérastase Elixir Ultime Hydrating Hair Oil Serum

Foto: Instagram, The Ordinary, Olaplex, Olival, Gisou, Kérastase

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE