5 najfotogeničnijih zagrebačkih kafića i barova u kojima nam se kava ohladi dok se divimo prostoru!

Osim ispijanja šalice kave ili koktela, naša omiljena mjesta su barovi i kafići koji interijerom kreiraju taj neki poseban osjećaj zbog kojeg uvijek iznova kažemo „“Ma idemo opet tamo, fora je mjesto.“ Da se ne radi samo o ponudi različitih napitaka ili čak hrane, već o stvaranju cijelog doživljaja, dokazuje nekoliko zagrebačkih cool barova i kafića čiji bismo interijer mogli fotografirati svaki put iznova.

Uređenje prostora i stvaranje udobne oaze ujedno stvara community, zato se na određena mjesta vraćamo uvijek po još doživljaja, druženja, razgovora i dobrih osjećaja. Stoga, smo odlučili izdvojiti nekoliko genijalnih zagrebačkih lokacija koje su nas prije svega oduševile elementima na zidovima poput tapeta i zabavnih instalacija, a osim što pridonose atmosferi savršena su pozadina za fotkanje.

Takenoko bar

Otvoren prije koju godinu na atraktivnoj lokaciji u Centru Cvjetni, Takenoko Bar postao je omiljena ‘after work’ lokacija s vrhunskom gastro ponudom. Prostor je zamišljen kao ugodna oaza gdje se možete opustiti i uživati u sjajnoj barskoj ponudi, signature koktelima i prije svega ambijentu koji vas preplavi čim uđete u ovaj prostor. Tamanim i zagasitim interijerom dominira chic tapeta koja orijentalnim uzorkom podiže cijeli prostor.

Boogie Lab

Novo otvorena lokacija u gradu o kojoj se tjednima nije prestajalo pričati, a i sad nas oduševljava uređenjem interijera je pekarnicu, bistro i bar u jednom – Boogie Lab. Koncept Boogie Laba prvenstveno je bio stvoriti mjesto druženja od jutra do večeri, a to im je i uspjelo ponajviše zbog privlačnog izgleda cijelog prostora koji je u službi ponude. Jedan od najzanimljivijih detalja u prostoru je zid s natpisom „Sunshine, moonlight, goodtimes“ koji prenosi Boogie filozofiju, a već je jedan od najfotkanijih detalja cijelog prostora.

Teatar bar

Ovo genijalno mjesto inspirirano interijerom kazališta, kako mu i samo kaže, smješteno je na Trešnjevci. Sjednete li u Teatar bar, najzanimljiviji dio interijera nalazit će se iznad vaše glave. Radi se o prekrasnom svodu s tapetama nalik freskama i prigodnim visećim lusterima. Ostatak prostora Teatar bara uređen je u istoj estetici, a detalji teških crvenih zastora na trenutak će vas prevariti da se zaista nalazite u kazalištu.

Magnolia slastice cafe

Popularno odredište za kavu, slastice i cvijeće – Magnolia u Kaptol centru jedan je od prostor koji osim ponudom osvaja i interijerom. Nježne pastelne boje i puno baršunastog namještaja čine ovaj prostor malom slatkom oazom za šalicu kave i omiljeni kolač. Posebno fotogeničan kutak u Magnoliji je rozi baršunasti zid s vertikalnim linijama i osvijetljenim zlatnim lukovima.

Program bar

Još jedno mjesto u Zagrebu koje nikako ne smijete preskočiti je svakako Drugi program. Lociran u Petrovoj ulici blizu ulice Srebrnjak nalazi se predivno uređen prostor s četiri zasebne prostorije. Najupečatljiviji detalji su zidovi presvučeni baroknim tapetama s kojih vas promatraju debeljuškasti anđelčići skriveni i u ostatku prostora. Kao originalni Program, ovo mjesto prije svega u fokus stavlja ljude i kvartovsku zajednicu, a baš zbog toga ga i obožavamo.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE