‘Bistro Točkica’ je novi restoran u Zagrebu s najfinijim tradicionalnim jelima i retro štihom koji nas je oduševio!

Moramo priznati da smo već navikli na redovito otvaranje novih, modernih gastro oaza u Zagrebu koji nude suvremena i inovativna gastronomska iskustva, vrhunske kulinarske tehnike, moderan dizajn i jedinstvenu ponudu hrane i pića. Ipak, u moru vrhunskih modernih restorana često se zaželimo dobrih, starih tradicionalnih recepata iz ‘bakine kuhinje’, zbog čega nas je neizmjerno razveselilo otvaranje baš takvog restorana u našem gradu!
Simpatičnog imena ‘Točkica’, ovaj neodoljivi Bistro na prvu će vas oduševiti svojim preslatkim, retro uređenjem koje odiše toplinom, a kojim mahom dominiraju stari predmeti koji će vas u trenutku vratiti u djetinjstvo. Smješten u blizini Remize, na adresi Maceljska 21., Bistro Točkica svoj koncept u potpunosti temelji na tradicionalnoj kuhinji, s jelima koja potpisuje poznati chef Mario Čepek. Cijene jela koštaju od 8 do 15 eura, a neki od najpoznatijih specijaliteta koje možete kušati na ovom mjestu uključuju špek fileke, puricu s mlincima, brudet s palentom, pašticadu, štrukle, pečenja ispod peke i mnoge druge, a jednako je bogata i njihova vinska karta koja broji čak 80 pažljivo odabranih vina, a koja obuhvaćaju sve glavne domaće vinske regije.
 
Odličan omjer cijene i kvalitete
Ono što će zasigurno najviše privući goste u ‘Točkicu’ definitivno je sjajan omjer cijene i kvalitete koji je, s obzirom na vrijeme recesije u kojoj živimo, jedan od najvećih izazova današnjih ugostitelja. ‘Točkica’ je tako preko noći postala jedno od rijetkih (ako ne i jedino) mjesto u gradu u kojem možete probati jela koja je danas nemoguće pronaći na modernim jelovnicima, s posebnim naglaskom na kvalitetu namirnica i pripremu koja garantira sjajan domaći ručak! Restoran je otvoren od utorka do nedjelje u razdoblju 11:30 – 17:00, a više informacija o samom mjestu otkrijte ovdje.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE