‘Brda & Friends’: Jeste li već čuli za nadolazeći vinski festival koji je posve drugačiji od svega što ste dosad vidjeli?

Istinski vinoljupci će se složiti s činjenicom da je izlet u susjednu Sloveniju baš uvijek dobra ideja. Poznata po visokokvalitetnim vinima, Slovenija ima dugu povijest vinarstva koja seže još u rimsko doba, a malo tko zna da u Sloveniji danas postoji više od 20 000 vinarija. Zbog svega navedenog, u susjedstvu se redovito održavaju razne vinske manifestacije, a nedavno najavljeni festival koji će se održati 13. svibnja na samom zapadu zemlje, u Villi Vipolže, posve je drugačiji od svega što ste dosad vidjeli!
Festivali vina popularni su iz nekoliko razloga, a prvenstveno zato što ovakve manifestacije posjetiteljima nude priliku da kušaju razna vina od različitih proizvođača. Osim toga, festivali vina su društveni događaji koji okupljaju ljude i omogućuju im da uživaju u dobroj hrani, piću i društvu, ali i otkriju bogatu povijest i kulturu iza proizvoda koje degustiraju. A upravo to čini okosnicu novog koncepta slovenskog festivala ‘Brda & Friends’ koji će se održati u svibnju. Na samoj manifestaciji sudjelovat će više od 50 vinskih kuća s područja Goriških Brda, kao i poznata inozemna vina kao što su Brkič, Anima Mundi, Mongarda i mnogi drugi. Osim vinskih kuća, na manifestaciji će se predstaviti razni kulinarski proizvođači, s fokusom na boutique sirane i vrhunske restorane koji će vas oduševiti svojim inovativnim specijalitetima.
 
 
 
Kako rezervirati mjesto?
Kao što smo već i spomenuli, festival će se održati u prekrasnoj Vili Vipolže s početkom u 17 sati, a nakon čega slijedi organizirana zabava u vili. Kao što i sami organizatori kažu, ‘Brda & Friends’ je jedinstvena manifestacija kakva još nije viđena u Sloveniji i široj okolici, a najsočnije detalje o ovom festivalu vina otkriti će na licu mjesta. Stoga, požurite i rezervirajte svoj smještaj kako biste na vrijeme osigurali ulaznicu za potpuno drugačiji festival vina koji istinski vinoljupci neće propustiti. Prvi komplet od 100 ulaznica po promotivna cijeni od 40 € već je rasprodan, a u ponudi je drugi set ulaznica koji stoji 50 €, te treći set ulaznica koji će vas koštati 60 €. Sve detalje otkrijte na linku!

Foto: Pexels, Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE