Jeste li znali da bajkovitu Opatijsku rivijeru ove sezone možete istražiti najslađim oldtimerima?

Možemo slobodno reći kako je Fiat 500 jedan od najsimpatičnijih i najšarmantnijih automobila, a posebice kada govorimo o starom, ‘oldtimer’ modelu koji je postao prepoznatljiv po cijelom svijetu, prvenstveno zbog svoje kompaktne veličine i jedinstvenog, vintage dizajna. Ovaj talijanski automobil, poznat i kao Cinquecento, prvi put je predstavljen davne 1957. godine, a s godinama je postao ikonični model i svojevrsni kulturni simbol Italije.
I dandanas se ovaj jedinstveni model Fiata povezuje s talijanskim stilom i kulturom, zbog čega ga mnogi Talijani svakodnevno iznajmljuju kao zabavno i neobično prijevozno sredstvo za turističko razgledavanje gradova. Međutim, Fiat 500 je s vremenom postao popularan i u drugim dijelovima Europe, a posebno nas je razveselila vijest da ovaj neodoljiv autić odnedavno možete iznajmiti i u Lijepoj Našoj, točnije u prelijepoj – Opatiji. I zaista, kada bismo mogli birati koju lokaciju bi bilo najljepše istražiti oldtimerom, Opatijska riviera je jedna od prvih destinacija koja nam pada na pamet. Poznata po svojim prekrasnim plažama i povijesnoj arhitekturi, Opatija je idealno mjesto za istraživanje grada i okolice na četiri kotača, što je ujedno i jedinstven način da doživite lokalnu kulturu i krajolik prelijepog Kvarnera.

Vintage Experience iskustvo
Zahvaljujući tvrtki imena ‘Vintage Experience’, ove sezone možete unajmiti jedan od 4 oldtimer Fiat 500 automobila, uzeti košaru za piknik i doživjeti opatijsku rivijeru na talijanski način! U ponudi trenutno imaju nekoliko različitih paketa među kojima baš svatko može pronaći nešto za sebe. Za one koji se ne osjećaju dovoljno hrabrima za vožnju starih automobila s mjenjačem, ‘Vintage Experince’ nudi uslugu vozača, a ako želite sami voziti, uslugu najma naplaćuju po satu ili po danu, ovisno o vašim željama.

 

U ponudi ćete također pronaći i organizirane ture u trajanju od 3 sata, a na kojima će vas ovlašteni vodiči upoznati sa svim čarima kvarnerskog kraja. U turi je uključena i degustacija vrhunskih Aurinih proizvoda i ručak u poznatoj lučici Volosko, a ono što nam se najviše svidjelo jest mogućnost najma i košare za piknik u sklopu automobila, a u kojoj vas čeka pregršt iznenađenja koja će vaš dan učiniti još slađim i – nezaboravnim. Više informacija otkrijte na službenoj stranici.

Foto: Vintage Experience

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE