Ovo su najbolji maslaci za njegu kože tijela

Iako se na našoj kozmetičkoj polici češće mogu pronaći dobre kreme i losioni za njegu kože tijela, maslaci su zapravo sjajan odabir ako vodite borbu s izrazito suhom kožom. Kako nam dolazi nešto topliji period godine, nije naodmet imati pri ruci proizvod koji će na koži funkcionirati poput čaše vode, a upravo takvu njegu pružaju maslaci!
Maslac za tijelo je proizvod koji se koristi za hidrataciju i njegu kože, a koji je poseban po tome što sadrži masne kiseline koje hrane kožu i zadržavaju vlagu, te omekšavaju i poboljšavaju njezinu teksturu. Ovaj skincare proizvod može biti napravljen od različitih sastojaka, poput shea maslaca, kakao maslaca, avokada, badema, kokosa i drugih biljnih ulja. Kada se nanosi na kožu, maslac se topi i upija u kožu, ostavljajući je mekom i hidratiziranom. Najčešće se nanosi nakon tuširanja ili kupanja, kada je koža najosjetljivija i najprimjerenija za upijanje hranjivih tvari.
 
Nadalje, redovita uporaba maslaca za tijelo pomaže u sprečavanju isušivanja kože i stvaranju neugodnih pukotina te omogućava očuvanje zdravog i sjajnog izgleda kože. Maslac za tijelo može imati i dodatne prednosti ovisno o sastojcima koje sadrži, poput umirujućeg djelovanja na kožu, poboljšanja cirkulacije i smanjenja upala, a u nastavku smo izdvojili naše favorite!

Nikel ružin maslac za tijelo, Weleda Skin Food

Biobaza Maslac za tijelo karite& jojoba, Nashe Cosmetics Maslac za tijelo Aloe

Tinktura Maslac za tijelo Zeleni čaj & Bršljan, Afrodita Nourish-Gold Maslac za tijelo

Foto: Instagram, Biobaza, Nashe, Tinktura, Afrodita, Niekl, Weleda

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE