‘Čarobni napitak’ za spavanje osvojio je Tik Tok! Evo kako ga pripremiti!

Internet vrvi od savjeta za borbu protiv nesanice – od mirisnih sprejeva za jastučnicu i deka s utezima do tehnika disanja. Najnoviji među njima osvojio je TikTok brzinom svjetlosti, a riječ je o napitku koji omogućuje “najbolji san u vašem životu.” Barem tako tvrdi Gracie Norton, wellness influencerica koja je isprobala recept za viralni sleepy girl mocktail i prikupila gotovo dva milijuna pregleda na TikToku.

 Trend je ustvari pokrenula TikTokerica Calee Shea, koja je podijelila recept za ovaj bezalkoholni koktel protiv nesanice još u siječnju 2021. godine, no stotine tisuća korisnika sada ga ponovno šire i dijele svoja iskustva. A što je zapravo sleepy girl mocktail? Tri glavna sastojka u piću su čisti kiselkasti sok od višnje, magnezij u prahu i malo gaziranog soka Olipop za pjenušavi završetak. Gracie je zaključila kako je u pitanju “kombinacija iz raja” jer kiseli sok od višnje sadrži triptofan i melatonin, koji mogu pridonijeti snu, dok magnezij izaziva osjećaj opuštenosti. Dobra vijest je što, za razliku od mnogih drugih TikTok wellbeing trendova, ovaj čarobni napitak preporučuju i stručnjaci.

@gracie_norton the only time i struggle with sleep is right at the end of my luteal phase! This is working WONDERS!! (not something im planning on drinking every single night, just near the end of my luteal phase! #healthyhabits #mocktails #bettersleep #sleep ♬ The Lazy Song – gyu dae nai

Višnje su godinama proučavane zbog njihovih nevjerojatnih dobrobiti za oporavak mišića i spavanje, tako da je ovaj sok fantastična baza za mocktail. Neka su istraživanja pokazala da suplementacija kiselim sokom od višnje također pomaže u povećanju proizvodnje melatonina, koji je povezan s odmorom i snom” rekla je dijetetičarka Jenna Werner za The Post. Također je pohvalila i kombinaciju soka i Olipopa, dok je smatra kako je jedini sporni sastojak magnezij.

“Ne bih ga samovoljno počela dodavati bez konzultacija s liječnikom. Također, ako ga već dodajete, važno je koristiti ispravan oblik jer različiti oblici imaju drukčiji učinak na probavu”, upozorila je dijetetičarka. Werner predlaže da ovo piće popijete uz zalogajčić od sira i krekera kako biste unijeli proteine i masnoće za usporavanje probave i balansiranje razine šećera u krvi.

@caleeshea this mocktail has me in a chokehold #sleep #wellness #foryou #fyp ♬ original sound – Calee Shea, HHP

Foto: TikTok, Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE