Imamo recept za najfiniji posset od limuna koji će biti najveći hit među ovosezonskim desertima!

Ako ste u posljednjih nekoliko tjedana pretraživali recepte na društvenim mrežama kao što su Instagram i TikTok, sigurni smo kako ste već primijetili fotografije neodoljivih ‘limuna’ ispunjenih kremom koja na prvu izgleda kao klasični puding. U potrazi za nazivom ovog deserta odmah smo pronašli i najjednostavniji recept u koji ćete s lakoćom rekreirati ovu vizualno atraktivnu, ljetnu deliciju – limunski Posset!
Posset od limuna je kremasti i pomalo pikantni britanski desert, napravljen od tek nekoliko sastojaka: vrhnja, šećera i limunovog soka. Odlikuje ga njegova glatka i baršunasta tekstura, sličnu kremi ili pudingu, ali bez ikakvih jaja ili želatine, što ovaj desert čini savršenom opcijom za lagani, slatki, ljetni zalogaj! Tradicionalno, posset od limuna poslužuje se ohlađen u staklenim čašama ili zdjelicama za posluživanje, međutim mi smo odlučili isprobati ovu mediteransku verziju prema kojoj se posset poslužuje u – kori od limuna. Ovaj desert možete jesti bez ikakvih dodataka, a sjajno će funkcionirati i u kombinaciji sa svježim bobičastim voćem, kolačićima od prhkog tijesta ili voćnim sirupom, a recept potražite u nastavku:
 
Sastojci:
480 ml slatkog vrhnja za šlag
150 g šećera
120 ml svježe iscijeđenog soka od limuna (otprilike 4-5 limuna)
Kora jednog limuna (narendana)
Svježe bobice ili menta za ukrašavanje (po izboru)
Upute:
U loncu, na srednje jakoj vatri, zagrijte slatko vrhnje zajedno sa šećerom. Miješajte dok smjesa ne proključa, a zatim smanjite vatru i pustite da lagano ključa oko 3 minute uz povremeno miješanje. Potom uklonite lonac s vatre i dodajte smjesi svježe iscijeđeni sok od limuna i narendanu koricu. Dobro promiješajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smjesu.
 
Ostavite smjesu da se malo ohladi, a zatim je ulijte u kore od limuna ili u posudice za desert. Stavite kore s possetom u hladnjak i ostavite ih da se stvrdnu na najmanje 4 sata, ili idealno – preko noći. Prije posluživanja, ukrasite possete svježim bobicama (poput malina, borovnica ili jagoda) ili listićima mente i uživajte u ovom osvježavajućem i kremastom limunskom possetu!

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE