Jeste li znali da i u Zagrebu sada možete kušati slavni talijanski desert s kremastim punjenjem koji obožavaju baš svi?

Istinski obožavatelji talijanske kuhinje zasigurno su već dobro upoznati s lokalom Mangia Paninoteka koji se nedugo nakon otvorenja nametnuo kao omiljeno zagrebačko mjesto s najukusnijim talijanskim proizvodima i specijalitetima. Smještena u Medulićevoj ulici, Mangia Paninoteka još jednom je svoje vjerne kupce oduševila svojim novitetom za koji već sada znamo da će biti veliki hit u gradu, a koji će posebno oduševiti ljubitelje slatkih zalogaja!
Riječ je o kultnom, tradicionalnom talijanskom desertu – Pasticiotto. Pasticiotto potječe iz talijanske regije Puglia, a radi se o malenom, okruglom pecivu načinjenom od prhkog tijesta i kremastim nadjevom koji dolazi u brojnim okusima poput vanilije, limuna ili badema. Pasticiotti se često poslužuju kao desert ili kao slatki zalogaj uz kavu, osobito u već spomenutim regijama Puglie i susjedne Campanie. Pasticiotti su popularni u cijeloj Italiji i mogu se pronaći u mnogim slastičarnicama i kafićima diljem zemlje, a ponekad ćete ih pronaći i pod nazivom “pasticciotto leccese”, a koji ovaj ukusan desert povezuje s gradom Lecce, koji je poznat po posebno ukusnoj varijanti ovog slavnog talijanskog specijaliteta.
 
Pasticiotto na ‘Mangia Paninoteka’ način
Pasticiotto koji poslužuju u Mangia Paninoteci punjen je kremom pasticcerom, a dodatno je obogaćen džemom od višanja koji cijelom desertu daje dozu svježine i zbog kojeg će ovu varijantu Pasticiotta posebno obožavati oni koji izbjegavaju preslatke deserte. Osim Pasticiotta, u Mangia Paninoteci možete kušati vrhunske talijanske panine, focaccie, razne vrste talijanskih torti te neke od najfinijih peciva i kruhova koje ste ikada kušali. Sve detalje pratite na službenoj stranici.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE