Ovo su najbolje domaće ‘vinske ture’ koje ljubitelji vina ove sezone ne smiju propustiti!

Iako je jesen iz očiglednih razloga najiščekivanije doba godine za ljubitelje vina, istinski obožavatelji dobre kapljice itekako dobro znaju kako je proljeće gotovo pa i jednako bogato i sadržajno za vrhunske, domaće vinare. Naime, sve popularniji ‘Wine and walks’ eventi postali su već ustaljena praksa u Hrvatskoj, a upravo nas ovog  proljeća čekaju čak tri sjajna ‘Wine and walk’ događaja koja će bez imalo sumnje ispuniti sva vaša očekivanja!
I zaista, Hrvatska je iz nekoliko razloga za mnoge turiste postala idealna destinacija za pješačke ture ovakve vrste. Od zapanjujuće obale do valovitih brežuljaka u unutrašnjosti, Hrvatska se može pohvaliti izrazito dugom i bogatom povijesti proizvodnje vina, s vinogradima raštrkanim diljem zemlje. I bez toga, vino je važan dio hrvatske kulture i svojevrsna društvena aktivnost koja se savršeno uklapa u opušteni stil života po kojem su Hrvati sve poznatiji u svijetu. A ima li bolje prilike da doživite lokalnu kulturu i kuhinju od vinske ture koja posjetiteljima nudi jedinstvenu priliku da kušaju neka od najboljih hrvatskih vina? Ovi edukativni i zabavni obilasci s razlogom su postali neki od najposjećenijih proljetnih događaja u Lijepoj Našoj, a ako ste si i vi planirali u skorije vrijeme priuštiti jedno ovakvo iskustvo, u nastavku smo izdvojili nekoliko nadolazećih obilazaka koji garantiraju sjajnu zabavu!

Viva Vino Vižinada
 
Za sve željne prave, hedonističke avanture, istarska Vižinada je mjesto koje morate posjetiti! 29. travnja u ovom malom istarskom mjestu održava se tura kroz pitoreskne vinograde Vižinade dugačka čak 10 kilometara, a po putu vas čekaju najbolji vinari i domaća vina iz ovog područja koja će očarati sva vaša osjetila. Organizatori ističu kako neće nedostajati niti ukusnih zalogaja stoga, ako želite biti dio ove jedinstvene ture, prijavite se što prije i klikom na link osigurajte svoje mjesto!
 
Vivodinski Wine & Walk
Udruga vinara, vinograda i voćara Ozalj poziva sve zainteresirane u promotivnu šetnju vivodinskim krajem, uz neizostavni posjet vinskim podrumima. Na ovom mjestu goste će dočekati vivodski vinari koji će vas potom provesti kroz čaroban svijet vina. Tako će sve posjetitelje 6., 13., i 20. svibnja razveseliti nezaboravna poslastica za nepce, ali i prava avantura za noge. Istraživanje putova odvest će vas u čak 8 vinarija, a osim promotivne čaše, organizatori pripremaju pregršt događaja i zbivanja koji će ostati jedinstvena uspomena na ovu avanturu. Prijaviti se možete na linku!
 
Ilok Wine Weekend
I konačno, na samom istoku Lijepe Naše 29.-30.4. čeka vas nezaboravni vikend na valovitim obroncima i obali Dunava. Događaj je osmišljen kao kombinacija proljeća, prirode, hodanja i otkrivanja vrhunskih iločkih vinskih kapljica, lokacija i delicija koje će vas očarati na prvu, a sve informacije o prijavi i rezervaciji smještaja otkrijte na linku!

Foto: Unsplash, Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE