Otkrili smo što nas sve čeka na Pizza festivalu: Čak 5 vrsta najfinijih sicilijana pizza i slavni Grano Padano kolut s tjesteninom specijaliteti su koje morate kušati!

Zagrebački Strossmayerov trg od 18. do 18. svibnja postaje prava Italija u malom; Drugi po redu Pizza festival i ove će godine gostima ponuditi sjajno gastronomsko iskustvo popraćeno sjajnom glazbom i bogatim programom koji garantira sjajnu zabavu! A dok čekamo početak ovog slasnog eventa, otkrili smo u kojim ćemo specijalitetima posebno uživati ove sezone!
Među pomno odabranim timom kuhara i pizzaiola koji će prezentirati svoje najnovije kreacije, ističe se novozagrebačka pizzerija i bar Mrs. Fogg koji će specijalno za ovogodišnje izdanje festivala ponuditi tri vrste pizze iz pleha: Margheritu, svoju signature pizzu SlaninaFriarelli, zatim Pepperoni, te svakoga dana po jedan specijal, dok će poznati talijanski restoran Al Dente prezentirati posebnu vrstu pizze – Contemporaneu koju opisuju kao suvremenu Napoletanu. U ponudi će se pronaći i popularna pizza fritta koju još nitko od domaćih chefova nije napravio. Posebno se veselimo sicilijanskim pizzama koje su prošle godine bile apsolutni hit, a koje će Marin Medak ove godine nuditi u čak pet varijanti. Bite of Fun by Melkior Bašić pripremio je 6 vrsta pizzi i 5 vrsta pasti, a ono čemu se svi posebno raduju je definitivno hit specijalitet Wheel of Cheese pasta – ručno rađena tjestenina u kolutu od Grano Padano sira koju morate kušati!

Pizze, tjestenine, Focaccie i slatki zalogaji – na jednom mjestu
Ekipa iz Picnic mingle and Funa ove će godine predstaviti svoj novi koncept nazvan Poma Food Boutique koji će vas oduševiti novim okusima sjajnih Focaccia. Pobornici biljne prehrane uživat će u Meet The Fig i Beg’s Salmon & Avocado pizzi s potpisom Beg’s Plant Baseda, a najavljuju bogat meni i za one koji uživaju u mesnim delicijama. Za potpuno iskustvo, festival će uveličati slatki zalogaji Briochea i Luxury Gelata Pri suncu koji će vas oduševiti svojim zanatskim premium sladoledima, a od kojih se definitivno ističu okusi kremastog pistacia, badema s medom i bijele čokolade s cimetom koju obožavaj baš svi! Cjelokupni program otkrijte na linku!

Foto: Sandro Sklepić

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE