Poznata zagrebačka pizzeria našla se na prestižnom popisu najboljih pizza u Europi!

Talijani su itekako dobro poznati po svom srčanom očuvanju svoje kulinarske tradicije, a posebice kada je riječ o svjetski rasprostranjenoj deliciji kao što je pizza. Gotovo da i nema tradicionalnog talijanskog pizzaiola koji pizzu s ananasom neće ni nazivati pizzom, baš kao ni sve brojnije slatke varijacije koje su za Talijane sve samo ne  – pizza.
Ipak, čini se kako su neki Talijani s vremenom postali svjesni činjenice da i druge zemlje mogu napraviti sjajnu talijansku pizzu, a zbog čeka je 2017. godine nastao međunarodni vodič ‘Top 50 Pizza’ koji svake godine provodi istraživanje kako bi pronašli uvjerljivo najbolje pizze koje možete pojesti u Europi. Europska lista za 2023. godinu upravo je objavljena, a na njoj smo pronašli jedno poznato ime koje se danas može pohvaliti titulom jedne od najboljih pizzeria na čitavom kontinentu. No, bitno je naglasiti kako su iz istraživanja izuzete sve talijanske pizzerije koje bi zasigurno dominirale ovom top ljestvicom i samim time, učinile ju znatno manje atraktivnijom.
 
Franko’s Pizza & Bar
U konkurenciji najboljih europskih pizzerija izvan Italije ove je godine najboljom je proglašena Sartoria Panatieri iz Barcelone, a u društvu vrhunskih pizzerija iz Kopenhagena, Londona, Belgije, Portugala i mnogih drugih, pronašla se i zagrebačka pizzeria Franko’s Pizza & Bar. Tako je ovo dobro poznato zagrebačko mjesto postalo jedini domaći lokal koji je završio na ovom prestižnom popisu, a ovoga puta zaslužio je 43. mjesto! Stoga, ako još uvijek niste kušali pizze iz Franko’s Pizza & Bara, sada je pravo vrijeme da kušate jednu od najboljih pizza u Zagrebu, ali i u čitavoj Europi! Potpuni popis liste najboljih pizzerija u Europi potražite ovdje.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE