Pronašli smo najbolji recept za Toblerone tortu koju morate probati!

O popularnosti čokoladice Toblerone ne trebamo previše govoriti. Ova ukusna slastica prepoznatljivog trokutastog oblika nastala je u Švicarskoj davne 1908. godine i od tada je postala jedan od najprepoznatljivijih brendova u svijetu čokolade. Njegova popularnost može se pripisati kombinaciji čimbenika, uključujući visokokvalitetne sastojke, jedinstveni oblik i prepoznatljivi brend koji je ovu čokoladicu približio mnogim zemljama svijeta.
Kao što je slučaj i s drugim popularnim čokoladicama u kojima uživaju generacije, Toblerone je s vremenom dobio bezbroj inačica u obliku deserata i torti, a koje mahom pokušavaju rekreirati ovaj prepoznatljiv okus. Osim toga, sa svojom jedinstvenom mješavinom švicarske mliječne čokolade, nugata i badema, Toblerone je odličan sastojak za dodavanje bogatog i orašastog okusa drugim desertima. Najpopularniji recepti za Toblerone deserte uključuju Toblerone cheesecake, Toblerone mousse, Toblerone fondue, Toblerone kolače i Toblerone tortu, a kako bismo otkrili koji od recepata je najjednostavniji za izradu, istražili smo sve opcije i odabrali onaj koji nam se najviše svidio! Recept otkrijte u nastavku članka:
 
Sastojci: 
300 g vrhnja za šlag
150 g sitno mljevenog keksa
100 g Toblerone čokolade
100 g mljevenih oraha
300 ml mineralne gazirane vode
150 ml obične vode
2 žlice šećera
Priprema:
U posudi zakuhajte vodu i dodajte dvije žlice šećera. Potom dodajte mljevene kekse i sve skupa dobro pomiješajte dok ne dobijete čvrstu smjesu. Kada se smjesa ohladila, od dobivene mase oblikujte podlogu za tortu. Za izradu kreme istucite šlag s mineralnom vodom sve dok ne postane čvrst.
 
Kremu potom podijelite na tri jednaka dijela – u jedan stavite mljevene orahe, u drugi usitnjenu Toblerone čokoladicu, a treći dio ostavite za gornji sloj. Na podlogu prvo namažite kremu s Toblerone čokoladom, zatim onu s mljevenim orasima. Na kraju dodati samo šlag i čokoladne mrvice! U slast!

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE