Znamo kako s lakoćom napraviti najpopularniju ljetnu kavu koja je osvojila Instagram!

Možemo slobodno reći kako su kava i sladoled jedni od svjetski najprepoznatljivijih i najpopularnijih ‘zalogaja’ koji se nude doslovno u svakom kutku svijeta. A s obzirom na nadolazeće tople dane pred nama, pravo je vrijeme da ove univerzalne sastojke spojimo i pretvorimo u najukusniji napitak u kojem ćemo uživati cijelu sezonu!
Iako kombinacija sladoleda i kave nije nikakva novost, društvene mreže ove su sezone potpuno poludjele za ovom vrstom kave, koju su susjedni Talijani davnih dana nazvali – Affogato! Affogato je zapravo talijanski desert koji se sastoji od kuglice sladoleda od vanilije “utopljenog” u čašici vrućeg espressa. Riječ “affogato” na talijanskom znači “utopljen”, a doslovce ukazuje na način na koji je sladoled uronjen u kavu. Ponekad se u espresso prije prelijevanja preko sladoleda dodaje mala količina likera, poput amaretta, a rezultat je ukusna kombinacija toplih i hladnih, gorkih i slatkih te kremastih i odvažnih okusa.
 
Najtraženija kava nadolazeće ljetne sezone
Kombinacija hladnog i kremastog sladoleda od vanilije ili gelata s vrućim, bogatim espressom stvara ukusan kontrast okusa i tekstura; gorčina espressa uravnotežena je slatkoćom sladoleda, a topla i hladna temperatura savršeno nadopunjuju jedna drugu zbog čega je Affogato postao najtraženija vrsta ‘ljetne kave’ i na ovim prostorima. Predlažemo da ovu ukusnu kavu probate napraviti i sami kod kuće, što vam omogućuje da ju prilagodite različitim ukusima. Primjerice, umjesto vanilije, isprobajte sladoled od čokolade ili karamele, a svakako savjetujemo da dodate spomenuti liker koji će vašoj ukusnoj kavi podariti dodatni sloj okusa!

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE