Gin, kivi i bazga – Imamo recept za koktel koji će biti apsolutni hit ove sezone!

Ne znamo za vas, ali čim sunce ugrije gradski asfalt, mi već pomalo zamišljamo kako se izležavamo na terasi s pogledom na more, uživajući u osvježavajućem koktelu. Kokteli su neizostavni pratitelji toplih i sunčanih dana, a njihova raznolikost i mogućnost eksperimentiranja čine ih izvorom nepresušne inspiracije za sve nas koji volimo uživati u čarima egzotičnih okusa! Tako smo, ususret još jednoj ljetnoj sezoni, istražili koji će koktel biti najtraženiji ove sezone, a odgovor potražite u nastavku!

Gin, taj vječni favorit među ljubiteljima koktela, već godinama ne silazi s trona popularnosti. Svojom profinjenošću, kompleksnošću okusa i bogatom poviješću, gin je postao neizostavan sastojak brojnih modernih koktela. I dok se svake godine pojavljuju novi trendovi i okusi, gin ostaje trajna konstanta u svijetu koktela. Upravo to je potvrdio i ovaj koktel koji će ove sezone osvojiti srca ljubitelja gina, ali i svih onih koji traže nešto potpuno novo kao što je ovaj jedinstveni spoj kivija, gina i likera od bazge. Osvježavajući, profinjen i jednostavan, ovaj koktel će biti apsolutni hit ove sezone. Recept otkrijte u nastavku:

Sastojci:

1/2 kivija, oguljenog
60 mililitara premium gina
22 mililitra likera od bazge
15 mililitara svježe iscijeđenog soka limete
30 mililitara jednostavnog sirupa (vidi napomenu na kraju recepta)
Mineralna voda
Kriška kivija (neoguljena), za ukras

Upute:

U shakeru za koktele izrežite kivi na komadiće i ‘mutite’ ga dok se ne razgradi. Dodajte gin, liker od bazge, sok od limete i sirup te dobro protresite. Napunite shaker ledom, poklopite i zatim dobro promućkajte. Procijedite koktel u čašu za koktel, prelijte gaziranom vodom i ukrasite kriškom kivija!

Dobro je znati:

  • Sirup napravite miješanjem šećera i vode u omjeru 50:50. Lagano zagrijavajte smjesu na laganoj vatri i miješajte dok se sav šećer ne otopi. Ohladite prije upotrebe.
  • Možete preskočiti cijeđenje koktela ako želite više pulpe.

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE