‘Projekt Ilica’: Omiljena zagrebačka manifestacija ovog se vikenda vraća na ulice grada!

Jedna od najdražih zagrebačkih manifestacija ‘Projekt Ilica: Q’ART’ već godinama pretvara najveću zagrebačku ulicu u najšareniju pozornicu prepunu zabave, shoppinga i ono još važnije – druženja na otvorenom! Ovaj sjajan projekt iz godine u godinu uspješno oživljava zaboravljeni dio Ilice, pretvarajući napuštene javne prostore u urbana mjesta posvećena umjetnicima, udrugama, obrtnicima i svim građanima zainteresiranim za društveno djelovanje.
Iako se održava četiri puta godišnje, moramo priznati kako nam je proljetna varijanta, koja doslovce probudi cijeli grad iz zimskog sna, ipak najdraža! U znaku nove sezone, Projekt Ilica održat će se na potezu od Ilice 83 do Ilice 89, od 9 ujutro pa sve do 16 sati. Kao i uvijek, posjetitelje će i ovoga puta dočekati brojni izlagači, brendovi nakita, odjeće, prirodne kozmetike, raznoraznih detalja za dom i mnogi drugi. Tu je i sjajna ponuda prehrambenih proizvoda domaćih OPG-ovaca, baš kao i bogati glazbeni program koji će čitavo vrijeme uveseljavati goste. A ono što nam se najviše svidjelo jest najavljena revija Humana Nove koja će predstaviti komade nastale u potpunosti od kombinacije odbačenih, recikliranih materijala te koja će iz prve ruke pokazati kako s lakoćom vratiti život u stare, iznošene komade. Popis izlagača potražite na društvenoj mreži manifestacije.
 
Širenje manifestacije na druge zagrebačke kvartove
Osim ove nedjelje, ‘Projekt Ilica: Q’ART’ održat će se i 21. svibnja te 17. rujna, a velika novost jest ta da će ove pozitivne vibracije s Ilice po prvi puta prenijeti na druge kvartove. Pod imenom ‘Q’ART u tvom KVARTU’ festival stiže u Špansko 18. lipnja, točnije na Trg Ivana Kukuljevića. 9. srpnja manifestacija seli na glavnu šetnicu park šume Maksimir, a 15. listopada održat će se na – Bundeku! Više informacija otkrijte na službenoj stranici manifestacije.

Foto: Instagram, Projekt Ilica

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE