U susjednoj Sloveniji uskoro se održava koncert koji ne želite propustiti!

Vrlo važna vijest za sve ljubitelje Iron Maidena i ljubitelje heavy metal glazbe! U svibnju ove godine u Sloveniji se sprema veličanstven metal vikend s dva vrhunska britanska benda!

Večer uoči ljubljanskog koncerta Iron Maidena, koji je najavljen za 28. svibnja u Stožicama i rasprodan u samo dva dana, održat će se koncert britanskog hard rock i heavy metal benda British Lion čiji je začetnik basist Iron Maidena – Steve Harris. British Lion će nastupiti 27. svibnja u ljubljanskom klubu Cvetličarna, i tako otvoriti svoju ljetnu europsku turneju 2023. Kao predgrupa nastupit će Dark Tribe. Ulaznice za koncert već su u prodaji putem Eventim sistema te na svim službenim prodajnim mjestima.

Steve Harris, inače naviknut na najveće svjetske pozornice kao basist Iron Maidena, osnovao je British Lion iz želje da nastupa u manjim koncertnim prostorima. Isto tako u British Lionu Harris ima više slobode za eksperimente s različitim bas linijama, a pjesme više naginju hard rock žanru nego metalu. Uz njega u bendu su pjevač Richard Taylor, gitaristi David Hawkins i Grahame Leslie te bubnjar Simon Dawson.

Harris je upoznao Leslieja ranih 1990-ih nakon što mu je Leslie poslao svoje demo snimke, a nekoliko je godina Harris bio mentor i njemu i Tayloru u njihovim karijerama. Ubrzo ih je, međutim, odlučio uključiti u svoj projekt British Lion. Njihovi nastupi vremenski su usklađeni s nastupima Iron Maidena, upravo zbog Harrisove želje da nastupa u manjim klubovima i tako na neki način ponovno proživi prve godine karijere s Iron Maidenom.

Koncert koji označava početak europske turneje!

Album “British Lion” iz 2012. Harris je izdao kao solo projekt s gostujućim glazbenicima, ali je projekt ubrzo prerastao u istoimeni bend za koji Harris, Taylor i Hawkins pišu pjesme. U siječnju 2020. objavili su svoj drugi album “Burning”, no njihove koncertne planove za promociju navedenog albuma 2021. godine prekinula je pandemija covida-19.

Na ljetnoj turneji koja kreće u Ljubljani 27. svibnja, British Lion će održati 15 koncerata u Velikoj Britaniji i Europi, uključujući i nastupe na festivalima Hellfest i Sweden Rock. Ulaznice za koncert već su u prodaji putem Eventim sistema te na svim službenim prodajnim mjestima, a cijena ulaznice je 26,5 EUR. Više informacija pronađite na britishlionuk.com, www.facebook.com/BritishLionUK i na Facebook eventu.

Foto: Instagram, PR

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE