Imamo fotke s Najs buvljaka i showrooma: Fantastičan modni event oduševio posjetitelje!

Prošle subote, na Dan planete Zemlje 22.4., Impact Hub Zagreb i Najs buvljak organizirali su event “Najs Impact buvljak & showroom”, koji se pokazao kao veliki uspjeh. Event je okupio dizajnere, proizvođače, stiliste, novinare te brojne kupce, a sve kako bi vidjeli showroom s četiri hrvatska održiva i eco-aware modna brenda, poslušali panel raspravu te posjetili second-hand i vintage buvljak.

Program je započeo u 11:00 sati, u 14:00 sati se održala panel rasprava, a završetak eventa bio je u 17:00. Posjetitelji su imali prilike osobno upoznati naše dizajnere i osnivače brendova koji čine hrvatsku modnu scenu održivijom.

Svoje kolekcije predstavila su četiri hrvatska modna brenda, April Robin, Helen Kelen, Mate Pirija i MIRET. Bila je tu i Dee Vintage, čija vintage kolekcija je jak brend sam po sebi. Panel rasprava održala se u 14:00 sati, a panelisti su bili Nives Bošnjak, modna novinarka i osnivačica bloga Stitch.hr; Duje Kodžoman, modni dizajner i asistent na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu; Marcela Vrček, stilistica i zaljubljenica u vintage i slow fashion modu te Domagoj Boljar, suosnivač MIRET tenisica.

Kroz raspravu organizatori su postavili pitanja o izazovima održivosti u modnoj industriji – od onih s kojima se nose mali brendovi u proizvodnji te edukaciji tržišta, do mogućnosti korištenja materijala i načina proizvodnje koja otvaraju prilike da modna industrija bude manje štetna za okoliš. Govorilo se i o izazovu mijenjanja navika kupaca koji je velika zadaća u kontekstu velikih fast fashion brendova kao i ulozi second-hand kupovine i kupovine od malih brendova u tom kontekstu.

Održan je i buvljak, na kojem su posjetitielji mogli kupiti vintage i second-hand mušku i žensku odjeću, obuću i modne dodatke. Atmosferi je doprinijela i lokacija, koja je oduševila posjetitelje. Riječ je o starom zagrebačkom šarmantnom stanu od 100-tinjak kvadrata, u kojem su između ostalog, snimane i scene kultnog filma “Tko pjeva, zlo ne misli”. Stan je inače rezidencija Impact Huba Zagreb, globalne mreže koja potiče poduzetništvo sa svrhom i društvenu inovaciju, a koja djeluje i kao co-working space.

Najs buvljak već ima najavu novog eventa, 20.5.2023. posjetite novi Najs buvljak u Mojo baru kod Martićeve ulice. Event će biti objavljen na društvenim mrežama Najsa.

Foto: PR

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE